marți , 25 iunie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Nu este etic ca profesorii să mediteze elevii de la clasă

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Nu este etic ca profesorii să mediteze elevii de la clasă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, cu prilejul unui interviu recent, că nu este de accord ca profesorii să dea meditaţii elevilor din clasele la care predau. Mai mult decât atât, a spus că această problem va fi reglementată foarte clar în lege şi că este inacceptabilă şi practica unor învăţătoare care îşi iau copiii de la clasă la propriul after-school:
“În legătură cu meditaţiile, aici fenomenul este mult mai complex şi noi îl privim în mod corespunzător. Sigur, nu putem să învinovăţim profesorii, sau numai profesorii. În egală măsură, sunt foarte mulţi părinţi care fac presiune asupra profesorilor pentru aceste ore de meditaţii în particular.
Am discutat de multe ori în minister că nu este etic şi acest lucru va trebui să îl precizăm foarte clar şi în lege, deşi este exprimat prin ordin de ministru, ca elevii din clasa profesorului să fie meditaţi de acest profesor. Acest lucru mi se pare că este de neacceptat. Aşa cum este de neacceptat mi se pare şi faptul că o învăţătoare de la o clasă îşi ia copiii la propriul after school. Şi acest lucru nu ar avea ce căuta, pentru că de asemenea creează suspiciunea, cel puţin, că elevii aceia sunt preferenţial trataţi. Şi acest lucru nu trebuie să existe în şcoală”, a spus ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *