Acasă NAȚIONAL Egoism şi prostie fără margini

Egoism şi prostie fără margini

de adrian

În mai bine de două decenii de presă am văzut şi auzit foarte multe ciudăţenii, am fost martori  la  întâmplări de domeniul incredibilului. De la cele mai jegoase manipulări şi minciuni “oficiale” , din vremea televiziunii unice şi până la dezinteres şi prostie în stare pură. Am trăit şi urmărit consecinţele exercitării celei mai nocive propagande , posibilă prin deţinerea monopolului asupra  mijloacelor de informare cu eficienţă şi acoperire maximă, la vremea aceea televiziunea şi radioul publice.  La trei decenii distanţă în timp,  când şi “surdo-muţii” au acces facil la întreg spectrul de informaţii, constatăm cu amărăciune că o parte însemnată din semeni rămâne complet deconectată de la chestiunile care preocupă în cel mai înalt grad opimia publică.
În context, ne amintim cât de uimiţi am fost , cu aproape 20 de ani în urmă, când am întâlnit, într-o localitate mai din sudul judeţului,  oameni care n-aveau habar de ce îi scoate primarul afară din casă. Deşi părea incredibil, cu atâta zarvă şi comuna “tapetată” cu afişe electorale, mulţi nu ştiau că în ziua respectivă aveau loc alegeri. Să fi fost ignoranţă ? Să fi fost prostie?
​​Cam la fel de uluiţi  am fost  aflând  de  cetățeanul  român care, deşi  avea un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole (care confirma infectarea cu noul coronavirus) a ignorat toate recomandările și s-a îmbarcat într-un avion spre București. Cu diferenţa că aici este totuşi  dificil de apreciat ce a precumpănit: prostia, egoismul , nesimţirea, inconştienţa?
Bezmeticul  venea de la Madrid și a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice COVID-19, fiind  preluat de personalul DSP și transportat la Institutul „Matei Balș”. Am mai aflat că poliția a deschis un dosar penal dar asta nu rezolvă nici pe departe situaţia, dimpotrivă. S-a procedat ca până  acum , cu reprezentanţi mărgininiţi ai statului, care  au făcut fix cât au putut: au dat amenzi si au deschis dosare penale, în general  unor oameni care nu au conturi bancare sau proprietăţi in Romania . Cărora nu le pasă de aşa ceva, care abia aşteaptă să treacă criza, să plece iar , dar nu neapărat la muncă, în Italia sau Spania. Şi încă ceva: în ce măsură acoperă o amendă, puţin probabil să fie plătită, costurile uriaşe cu anchheta epidemiologică, izolarea, carantinarea  şi tratamentul celor infectaţi de un asemenea nenorocit?  Ia să-l fi pus însă să spargă piatră, ori să scoată sare, ar mai da năvală şi alţi “infectaţi”  să-şi pupe neamurile din România?

You may also like

Lasă un Comentariu