luni , 17 februarie 2020
Home / EDUCAȚIE / ELEVI TALENTAŢI AU PARTICIPAT LA O NOUĂ EDIŢIE A MEMORIALULUI “CRISTINA LUCAȘ”

ELEVI TALENTAŢI AU PARTICIPAT LA O NOUĂ EDIŢIE A MEMORIALULUI “CRISTINA LUCAȘ”

La Moreni a avut loc astăzi  ediţia a XIII-a a Concursului judeţean de creaţie plastică ,,In Memoriam Cristina Lucaş”, organizat de Şcoala Gimnazială nr. 1 şi finanţat de municipalitatea morenară, în scopul dezvoltării şi promovării actului de creaţie culturală, precum şi pentru păstrarea amintirii unei tânăr talent cu care soarta a fost foarte crudă. Această activitate este un tribut adus talentului, muncii şi devotamentului pentru pictura şi creaţiile din sfera artei plastice ale Cristinei Lucaş – fostă elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate, dispărută într-un tragic accident.

Evenimentul a fost deschis de profesor Daniela Grozea, director adjunct al Şcolii Gimnaziale nr. 1, care alături de Elena Lucaş, artistă plastică şi mama Cristinei, şi de profesor Elena Băniceru a făcut o prezentare detaliată a importanţei desfăşurării unui astfel de concurs pentru elevii şcolilor gimnaziale, rememorând aspecte definitorii din cariera Cristinei Lucaş.

Concursul judeţean s-a încheiat cu acordarea premiilor care au constat în diplome şi produse de artă plastică, toţi copiii participanţi fiind răsplătiţi de administraţia municipală cu o excursie de documentare care va avea loc săptămâna viitoare la Castelul Iulia Haşdeu, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu şi Muzeul Cinegetic Posada.

Coordonatorii acestei activităţi au fost cadrele didactice Beatrice Mihăilescu şi Niculina Rusu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *