Acasă EDUCAȚIE Până la jumătate din elevii din clasele terminale merg la școală și după ce rata de infectare depășește 3 la mie

Până la jumătate din elevii din clasele terminale merg la școală și după ce rata de infectare depășește 3 la mie

de adrian

Ministrele  Educației și  Sănătății au ajuns la un acord, astfel încât  și elevii din clasele terminale – a opta și a douăsprezecea – să meargă fizic la școală inclusiv atunci când localitățile sunt în scenariul roșu. Adică atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, potrivit  ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre  în acest sens, după ce capitala a depășit rata de infectare de 3 la mie.


„Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis  ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori”, a precizat ministerul într-o informare de presă. Pentru respectarea regulilor de distanțare fizică, vor fi prezenți la cursuri cel mult jumătate dintre elevii din anii terminali.

Până acum, în scenariul roșu mergeau la școală doar elevii din clasele primare, respective de la clasa zero – la clasa a patra. De asemenea, rămân deschise creșele și grădinițele.

You may also like

Lasă un Comentariu