Cel puțin asta rezultă din postarea pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, prin care dispoziția comandantului Poliției Capitalei, privind raportarea urgenței înainte de pornirea semnalelor acustice și/sau luminoase este catalogată drept „aberație”. Mai mult, același șef este făcut prost și disperat aproape în clar. Pe de altă parte, pe principiul „corb la corb nu-și scoate ochii”, tocit de vreme dar atât de valabil în vremurile cenușii pe care le trăim, domnii agenți-sindicaliști invocă inexistența pregătirii polițiștilor în domeniul conducerii defensive, printre cauzele tragicului accident în care a fost omorâtă fetița de 13 ani. O altă afirmație deplasată, pentru că nu era vorba despre vreo șicanare în trafic ori ceva de genul acesta și nici nu este cazul să se facă scut în jurul unei bestii care a împins cu piciorul trupul victimei, să vadă dacă mai trăiește! Un ticălos îmbrăcat și plătit din banii contribuabililor, care a dat bir cu fugiții după omorul comis, cu complicitatea unor colegi cu care are probabil destule în comun!
Postare EUROPOL
Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei
Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se „acoperă” cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident.
Astfel, printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată. Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este „implementată” utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.
O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie.
Ce ar mai fi de spus? Nu este competența unui sindicat să judece dacă o dispoziție venită pe cale ierarhică este legală sau nu! Agenții nu „sună” la dispecerat (că nu sunt telefoniste) ci anunță prin stație, ceea ce durează câteva secunde și nu întârzie intervenția mai mult decât deplasarea la masă, cu autospeciale de serviciu, ca să venim și cu un exemplu des întâlnit. De fapt sindicaliștilor le stă în gât atunci când sunt verificați tocmai ei, care sunt obișnuiți să-i verifice pe ceilalți!