miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / COMUNICATE / EVENIMENT DE INAUGURARE AL OBIECTIVULUI DE INVESTIȚII „MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA ȘCOLII CU CLASELE I – IV OBORANI, ÎN COMUNA VIȘINA”

EVENIMENT DE INAUGURARE AL OBIECTIVULUI DE INVESTIȚII „MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA ȘCOLII CU CLASELE I – IV OBORANI, ÎN COMUNA VIȘINA”

Astăzi, 4 noiembrie 2019, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședintele Alin Manole, a participat la evenimentul de inaugurare a obiectivului de investiții „Modernizarea și extinderea școlii cu clasele I – IV Oborani, în comuna Vișina”.

Valoarea totală a investiției este de 1.324.363 lei, obiectivul fiind finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin acest proiect s-au realizat 4 săli de curs, grupuri sanitare, cameră tehnică, spații pentru depozitarea produselor distribuite elevilor prin Programul pentru școli al României în perioada 2017 – 2023.

La eveniment au mai participat: Jan Aurelian Istrate – primarul localității Vișina, Cristina Stroe – inspector școlar general, parlamentari, consilieri județeni, numeroși localnici.

Totodată, la festivitățile de inaugurare a fost prezent și Iancu Roșu, cel care a construit liceul din localitate, pe un teren donat de un învățător-erou, care a murit pe frontul de luptă.

Principalul avantaj al reabilitării acestui obiectiv de investiții îl reprezintă faptul că elevii nu vor mai fi nevoiți să învețe în două schimburi, aspect subliniat de primarul localității Vișina, Jean Aurelian Istrate: „Este o școală nouă, modernă, cu instalații termice noi, sistem de supraveghere video, mobilier nou; fiecare sală este dotată cu imprimante color, videoproiectoare, calculatoare. Lucrul cel mai benefic pentru copiii noștri este faptul că nu vor mai fi nevoiți să învețe și în tura a doua. Peste 100 de copii vor intra, de astăzi, în săli noi.

Sper că generațiile care vor veni vor menține ce am făcut noi aici și, când spun „noi”, mă refer la întreaga comunitate. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv!”

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmnbovița: „Sigur că venind aici și participând la această activitate, am ascultat niște lucruri care nouă – și celor care, astăzi, lucrăm în instituții, și nouă, ca locuitori ai județului, ai acestei comune – ar trebui să ne dea de gândit. Domnule profesor Iancu Roșu, ne-ați oferit o lecție de istorie, o lecție la care ar trebui să luăm aminte și să înțelegem că aceia care, într-un fel sau altul, își asumă această misiune, blamată astăzi – aceea de a face educație – ar trebui să se gândească în primul rând la viitor. Și cred că nu există un gest mai nobil decât acela că, aflându-te pe front, gândindu-te că viața ta poate fi curmată în orice moment, să-ți dăruiești întreaga avere și agoniseala de-o viață unui scop nobil – acela de a asigura condiții pentru ca niște copii de țărani din Câmpia Română să poată beneficia de un drept elementar, dreptul la educație. Din păcate, cred că în ziua de astăzi, prea puțini mai suntem în stare de astfel de gesturi și cred că ar trebui noi, ca popor, să ne redefinim sistemul de valori, pentru că a fi altruist și a da dovadă de solidaritate, a avea preocupare pentru semeni din păcate a devenit blamabil. Cred că, reîntorcându-ne la valori, putem avea o șansă. Educația este unul dintre pilonii pe care noile generații trebuie să își clădească viitorul.

În ceea ce privește obiectivul la care ne aflăm astăzi, cunosc ce a însemnat executarea acestei școli, pentru că, la momentul când se punea problema finanțării obiectivului de investiții prin PNDL, am discutat și cu domnul primar și cu alți colegi de-ai noștri, primari, și am hotărât atunci că educația trebuie să fie prioritară. În județul Dâmbovița, în cadrul PNDL avem 116 obiective de infrastructură școlară (școli, grădinițe) și vă spun că este o mândrie că astăzi o inaugurăm pe cea cu numărul 68, din cele 116. Sigur că vor urma și celelalte. Am rugămintea la dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori, să nu abdicăm de la această activitate nobilă pe care dumneavoastră o aveți în responsabilitate – aceea de a asigura educație și, mai spun eu, mai important de atât – de a edifica caractere. Pentru că, dacă nu ne ocupăm de acești copii, de mici, și nu îi educăm în respect față de valori, nu cred că mai putem avea o șansă. Am această convingere că, și la Vișina și oriunde în județul Dâmbovița, prin ceea ce s-a făcut, există bază materială. Trebuie să îmbunătățim din punct de vedere calitativ această ramură, pentru că cel puțin în ceea ce mă privește, fac parte dintre aceia care cred în educație și care cred că, având educație, avem o șansă în această lume extrem de competitivă.

Vă doresc să vă bucurați de ceea ce aveți, să păstrați totul în bune condiții, și sper ca, în câțiva ani, aceste eforturi investiționale să se concretizeze prin aceea că elevii școlilor de pe raza localității Vișina vor deveni olimpici la nivel județean, național și, împreună cu dumneavoastră, ca autorități sau comunitate, să le apreciem eforturile. Vă mulțumesc și vă urez mult, mult succes!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *