sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / CULTURĂ / Expoziție de ornamente din scrierile brâncovenești la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Expoziție de ornamente din scrierile brâncovenești la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Sâmbătă va avea loc deschiderea Expoziției „Ornamente în scrierile brâncovenești”, care va putea fi vizitată în perioada 28.07.2018-27.08.2018, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.
Expoziția cuprinde detalii din documente de cancelarie și tipărituri brâncovenești și face parte din proiectul „Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești – Brâncoveanu 330- Scrierile Epocii Brâncovenești, co-finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.
Prin proiectul al cărui eveniment principal va fi conferința Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, aflată la cea de a treia editie care va avea loc în octombrie, se doreşte să marcare împlinirii a 330 de ani de la urcarea lui Vodă Constantin Brâncoveanu pe tronul Valahiei și apariția primei Biblii în limba română și, nu în ultimul rând, cei 320 de ani de la finalizarea construcției Palatului de la Potlogi.
Expoziția valorifică într-un mod inedit materialul documentar din Arhivele Naționale ale României la care se adaugă contribuția muzeelor partenere: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște” și Museikon Alba Iulia, care dețin valoroase colecții de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *