miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / CULTURĂ / EXPOZIŢIE SEMNATĂ VALTER PARASCHIVRSCU, LA MUZEUL DE ISTORIE

EXPOZIŢIE SEMNATĂ VALTER PARASCHIVRSCU, LA MUZEUL DE ISTORIE

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, în colaborare cu Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu – Quintus” și Consiliul Județean Prahova organizează, la Muzeul de Istorie Târgoviște, în perioada 14 august – 27 septembrie 2109, expoziția de artă „Valter PARASCHIVESCU – 60”. Deschiderea expoziției se va face în prezența artistului miercuri, 14 august 2019, ora 14.00.

Expoziția este prilejuită de aniversarea a 60 de ani de viață ai artistului prahovean, dar și de împlinirea a 70 de ani de la dispariția marelui pictor Gheorghe Petrașcu.

La Târgoviște, pictorul Valter Paraschivescu a ajuns să fie cunoscut, inițial, prin intermediul repetatelor participări la edițiile bienalei de artă care a primit numele marelui artist Gheorghe Petrașcu, iar din 2009 la edițiile Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”. Premiile obținute de-a lungul vremii în întreaga țară sunt mărturii ale valorii artei lui Valter Paraschivescu, iar admirația pentru pictura realizată deseori în cuțit de paletă a lui Petrașcu l-a inspirat și încurajat să găsească noi modalități de expresie într-o tehnică „clasică”. De aceea, în această expoziție se vor putea descoperi diferite „stiluri” și etape de creație,la o scară redusă, prin care arta lui Valter Paraschivescu a trecut în evoluția sa de la peisajele și compozițiile de la începutul anilor 1990 până la cele mai proaspete lucrări realizate pe parcursul acestui an expuse în țară la diferite expoziții personale.

Chiar dacă în această expoziție predomină pictura, fie că vorbim de ulei ori acuarelă, aici vor putea fi admirate și câteva lucrări de grafică (pastel) și gravură astfel încât să amintească de multitudinea de tehnici pe care artistul a abordat-o.

La vernisajul expoziției, artistul v-a oferi publicului iubitor de artă prilejul de afla mai multe despre locurile și „muzele” care l-au inspirat, momentele și artiștii care i-au influențat – într-o oarecare măsură – arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *