sâmbătă , 16 noiembrie 2019
Home / ECONOMIC / FERMIERII POT MODIFICA CERERILE UNICE DE PLATĂ, FĂRĂ PENALITĂŢI, PÂNĂ LA 31 MAI

FERMIERII POT MODIFICA CERERILE UNICE DE PLATĂ, FĂRĂ PENALITĂŢI, PÂNĂ LA 31 MAI

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează că, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 69/25.01.2019, a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată in agricultură, miercuri 15 mai 2019.

În judeţul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unica 23.378 de fermieri pentru o suprafaţă de 123.139,65 ha, reprezentând un procent de 103,40 % fata de suprafaţa estimată.

Aceste rezultate  poziţionează Dâmboviţa peste media judeţelor din ţară si demonstrează ca fermierii dâmboviţeni au înteles ca agricultura performantă se face prin lucrarea comasata a terenurilor agricole.

De asemenea, aceste rezultate demonstrează că APIA – Centrul Judeţean Dâmboviţa şi-a atins obiectivul principal: îmbunătaţirea calitaţii lucrărilor si a raporturilor cu beneficiarii – fermierii dâmboviţeni. În acest sens s-au organizat intalniri de informare si consiliere pentru fermierii din toate localitatile judetului, iar in timpul campaniei de primire a cererilor de sprijin functionarii au stat la dispozitia fermierilor atat in afara orelor de program cat si in zilele de week-end sau sarbatori legale.

Şi administratiile locale din judet au oferit sprijinul  in acest an pentru  eliberarea cu celeritate a adeverintelor conforme cu registrul agricol si pentru oranizarea intalnirilor cu fermierii si totodata le multumim pentru colaborare.

Precizăm că, pâna la data de 31 mai 2019, fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unică de plata pot face modificari ale acesteia fara a fi penalizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *