luni , 28 septembrie 2020
STIRI PE SCURT
Alegeri locale în Dâmbovița: Patru amenzi contravenționale și 12 cercetări asupra unor fapte de natură penalăCristian Stan câștigă al doilea mandat la Primăria TârgovișteCandidați PSD nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilorAlegeri locale: Efective de poliție suplimentate în 32 de zone de riscPSD reclamă acțiuni de intimidare la AninoasaAbsenteismul poate dăuna grav comunității locale! Mergeți la vot și respectați reguluile sanitare!Aurelian Cotinescu, candidat PNL:”Cred într-o administrație curată, unde minciuna, corupția și incompetența n-auCosmin Bozieru, candidat Pro România:”Am votat pentru o Târgoviște metropolă”Candidat al PSD Dâmboviţa, ridicat NELEGAL de organele de urmărire penală din fața secției de votare nr. 358 RăzvPro România Dâmbovița- Acuzații de fraudă electorală la UlmiCristian Stan, candidat PSD la Primăria Târgoviște:”Am votat pentru continuitate”Cornel Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:” Em votat pentru viitorul copiilor noștri!”Adrian Țuțuianu, Pro România:”Am votat pentru o administrație performantă!”Alegeri locale ora 11: Prezența la vot în Dâmbovița – 14,93%PSD Dâmbovița- acuzații de mită electoralăCoronavirus 26 septembrie 2020:1552 cazuri noi și 54 de decese în preziua alegerilorComunicat PNL:Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS TârgovișteLudovic Orban este acuzat că face campanie electorală ilegală În Dâmbovița!Mergeți la urne! Dacă respectați regulile sanitare, votul nu va dăuna sănătății !!!Șapte autoturisme făcute zob și patru victime , în două accidente pe A1
Home / CULTURĂ / FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU” Ediţia a VII -a Târgovişte, 23 – 24 noiembrie 2019

FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU” Ediţia a VII -a Târgovişte, 23 – 24 noiembrie 2019

Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească.

A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi  la Casa Culturală din Târgovişte.

După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara.

Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie, i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale diverse: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării festivalului care poartă numele interpretei şi care a ajuns anul acesta la a VII-a ediţie.

Perioada şi locul de desfăşurare:

 • Ediţia a VII-a a Festivalului – concurs naţional „Ileana Sărăroiu” se va desfăşura în perioada 23 – 24 noiembrie 2019, la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor).

Scopul Festivalului:

 • Festivalul – concurs naţional „Ileana Sărăroiu”, ediţia a VII-a, îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.

 

 

 

Înscrierea în concurs şi condiţii de participare:

 • Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani.

 

 • Concurenţii vor completa fişele de participare anexate şi le vor trimite alături de partitură (linia melodică – melodia în întregime şi cifrajul armonic în tonalitatea în care se cântă), până la data de 3 noiembrie 2019, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon – fax: 0245613112, e-mail: office@cjcd.ro.
 • Taxa de înscriere este în sumă de 50 lei, nerambursabilă şi va fi achitată la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în ziua desfăşurării preselecţiei.
 • Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie.

Preselecţia 

 • Preselecţia festivalului se va desfăşura pe data de 23 noiembrie 2019, între orele 10:00 – 12:00, la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu sediul în Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon: 0245613112.

Repertoriul

 • Fiecare participant va prezenta în concurs două melodii: o doină sau o baladă (fără acompaniament, reprezentativă pentru zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral, cu acelaşi specific etnofolcloric (piese culese ori repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu.

Desfăşurarea festivalului-concurs

 • Concursul se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, iar duminică, 24 noiembrie 2019, va avea loc concertul de gală al laureaţilor.
 • Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării.
 • În timpul reprezentaţiei artistice, concurenţii vor purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.
 • Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.

Juriul festivalului-concurs

 • Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale muzicii populare româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.
 • Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.

Premiile concursului

 • Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului-concurs.
 • Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii:

Trofeul festivalului – 3.000 lei

Premiul I – 2.000 lei

Premiul al II-lea – 1.600 lei

Premiul al III-lea – 1.200 lei

Premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – 1.000 lei

Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni a câte 500 lei.

Hotărârea juriului este irevocabilă.

Organizatorii vor asigura cazarea şi masa participanţilor în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2019.

Transportul va fi suportat de concurenţi.

Însoţitorii nu beneficiază de masă şi cazare, costurile fiind suportate de fiecare în parte. Aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *