miercuri , 26 februarie 2020
Home / CULTURĂ / Festivalul Internațional „George Enescu”- un regal pentru publicul meloman

Festivalul Internațional „George Enescu”- un regal pentru publicul meloman

 

Târgoviștea a găzduit unul dintre concertele integrate celei  de-a XXIV-a ediție a Festivalul Internațional ”George Enescu”, ce se desfășoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 orașe din țară. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România, 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

La concertul extraordinar, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, au participat ca invitați speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr și corul Accoustic. Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Daniel Jinga.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat: Vă spun ”Bună seara!” tuturor! Mă bucur că ați reușit să ajungeți în această seară la ceea ce se anunță a fi un concert de excepție. Pentru că am reușit să aflu câte ceva din culise, de la organizatori, vă spun sigur că, timp de o oră și jumătate, vă veți bucura din suflet de un spectacol frumos, pe care îl veți asculta cu multă plăcere. Nu degeaba, tema festivalului este ”Lumea Armoniei”.

          Artiştii s-au ridicat la înălţimea evenimentului şi aşteptărilor, oferind publicului meloman o seară minunată, cum din păcate destul de rar se întâmplă la Târgovişte.

         

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *