marți , 18 februarie 2020
Home / TIMP LIBER / FESTIVALUL MEDIEVAL “DRACULA” UN REPER DISTINCT ÎN CALENDARUL CULTURAL AL TÂRGOVIŞTEI

FESTIVALUL MEDIEVAL “DRACULA” UN REPER DISTINCT ÎN CALENDARUL CULTURAL AL TÂRGOVIŞTEI

În acest sfârşit de săptămână, vechea Cetate de Scaun a Valahiei freamătă în acordurile muzicii medievale de bună calitate iar bătrânele ziduri, care au văzut atâtea şi au şi mai multe de povestit, răsună de râsetele domniţelor şi clinchetul spadelor încrucişate de cavaleri. A început Festivalul Medieval “Dracula” şi sunt multe de făcut şi de ascultat la Curtea Domnească.

Programul a început puţin după ora 10 şi a inclus  un spectacol pentru copii, susţinut de actorii Teatrului Municipal “Tony Bulandra”. Deschiderea oficială a avut loc spre seară, când primarul Târgoviştei , Cristian Stan, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, au adresat publicului invitaţia de a participa la festival, de a se bucura de spectacole şi vizita Târgul Meşterilor Populari, de a gusta din bunătăţile de pe tarabe şi grătare.

Petrecerea a început cu ”Domnițele Cetății”, dansuri medievale –  Anacronism, Paladinii de Medies, a continuat cu ”Dansul Pânzelor” și ”Dansul spadelor” – moment coregrafic susținut de artiști ai trupei Anacronism iar la ora 20 a început concertul susţinut de  Trupa ”Huniadi Cantores”, Cimpoierii de Transilvania și Trupa ”Trei Parale”. Prima seară s-a încheiat cu  Spectacolul cu foc  al Trupei Piro.

P.S. Pentru cei care au simţul umorului (şi sunt în temă cât de cât), nu facem un secret din faptul că, la un moment dat, primarul Cristian Stan a pus mâna pe sabie… Preşedintele Sandu Oprea  a privit în schimb, cu destul interes, spre un rastel cu arme de asalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *