Acasă POLITIC Finanțare europeană pentru realizarea Centrului de recuperare pentru veteranii din teatrele de operații, de la Mănăstirea Dealu

Finanțare europeană pentru realizarea Centrului de recuperare pentru veteranii din teatrele de operații, de la Mănăstirea Dealu

de adrian

Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a vorbit astăzi despre “succesul major al președintelui Klaus Iohannis care, în cadrul discuțiilor de la Bruxelles , a negociat și obținut pentru România suma de 80 de miliarde de euro”. Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind masivul plan de stimulare a economiilor blocului comunitar iar la final, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene.
Sunt două componente ale acordului: bugetul UE pe următorii 7 ani și planul de redresare economică. Vor fi în  total  peste 45 de miliarde de euro pentru coeziune și agricultură, bani alocați României pentru următorii 7 ani iar planul de redresare intră în vigoare la 1 ianuarie , cu 750 de miliarde de euro, din care 390 vor fi fonduri nerambursabile, iar 360 de miliarde de euro credite în condiții extrem de avantajoase. Banii  vor fi alocați celor 27 de state membre în funcție de planurile de relansare economică la nivel național.
Tot ca o veste bună, de această dată cu impact în plan local, Aurelian Cotinescu, candidatul PNL pentru Primăria Târgoviște, a declarat că a fost obținută finanțare pentru proiectul de amenajare a Centrului de tratament și recuperare a răniților și veteranilor din teatrele de operații, de la Mănăstirea Dealu. Cotinescu a precizat că anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene și a estimat că, în funcție de obținerea avizelor necesare și derularea procedurilor legale de achiziții publice, proiectul ar putea demara în primăvara viitoare.

You may also like

Lasă un Comentariu