Acasă ACTUALITATE Focar de Covid-19 la Țuicani: zece pacienți și șase salariați testați pozitiv!

Focar de Covid-19 la Țuicani: zece pacienți și șase salariați testați pozitiv!

de adrian

Referitor la evenimentul epidemiologic înregistat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni,facem următoarele precizări:
Cazul index din acest centru l-a repezentat una dintre îngrijitoarele de curăţenie,identificată pozitivîn data de 22.06.2020,  persoană care a prezentat simptomele specific infecţiei cu SARS-CoV-2 şi care s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
O echipă de specialişti  din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a deplasat la CRRPH Ţuicani-Moreni,pentru investigaţiile din cadrul anchetei epidemiologice preliminare.Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi, pentru care D.S.P. Dâmboviţa a dispus testarea profilactică în zilele de 24 şi 25 iunie 2020.În prima zi destintă testării au fost investigate 101 persoane,dintre acestea 16 au primit rezultat pozitiv, 10 fiind din rândul asistaţilor şi 6 din rândul personalului. La acest moment,toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus măsurile specific şi anume:
-respectarea circuitelor funcţionale;
-distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
-li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii;
-li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;
-intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
-efectuarea dezinfectiei terminale.
Încursul acestei zile, cele 16 persoane pozitive SARS-CoV-2 au  fost transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de UrgenţăTârgovişte.Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu