luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”
Home / INFO NAȚIONAL / Folosirea în exces a rețelelor social-media poate dăuna sănătății mintale a adolescenților
TITLE

Folosirea în exces a rețelelor social-media poate dăuna sănătății mintale a adolescenților

Forţaţi să stea acasă , fără teme şi cu o nebuloasă totală în ce priveşte aşa-numitele cursuri online, elevii au mai mult timp liber pentru diverse activități nu neapărat educative. Şi  au mult  mai mult timp  pentru rețelele de socializare. Prin prisma acestui aspect, un semnal îl trag autorii unui  studiu privind utilizarea rețelelor de social- media, care arată că folosirea ore întregi a rețelelor de socializare poate dăuna sănătății mintale a adolescenților, în special a fetelor.

Cercetarea aparţine unor oameni de ştiinţă britanici , a implicat interviuri cu aproape 10.000 de copii, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, din Anglia, şi a fost publicată într-o revistă de prestigiu. Experţii  au descoperit că social media poate dăuna sănătății mintale în mod deosebit cazul fetelor, mai ales prin bullying la care sunt supuse și prin reducerea timpului destinat somnului.
Deci nu  rețelele de social-media în sine nu provoacă daune, ci  utilizarea frecventă şi în exces reprezintă factori  perturbatori pentru  activitățile care au un impact pozitiv asupra sănătății mintale, cum ar fi somnul și exercițiile fizice. La asta se adaugă, fireşte,  creşterea  expunerii tinerilor la conținut dăunător în online, în special experiența negativă a cyber-bullying.

În acest context, trebuie amintit că, în România, aproape trei sferturi (72%) dintre elevi s-au confruntat cu agresiuni ( bullying) îndreptate împotriva lor cel puțin o dată în ultimul an, însă doar 40% dintre respondenți au avut curajul să își recunoască postura de victimă. Potrivit cercetării ”Față în față cu fenonemul bullying”, realizată de Asociația Telefonul Copilului, bullying din mediul online are loc mai ales pe Facebook (23%), WhatsApp (21%) și Instagram (19%).

Aşadar, pe parcursul acestei vacanţe forţate, părinţii au o problemă în plus şi depinde numai de ei să-i capaciteze pe copii, în mod special pe adolescenţi, să-i orienteze spre activităţi care să-i ţină la distanţă de calculator ori telefonul mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *