marți , 29 septembrie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Fost șef al ”Doi și-un sfert”, acuzat că organiza, într-o casă din Dâmboviţa, reuniuni cu consum de droguri de mare risc

Fost șef al ”Doi și-un sfert”, acuzat că organiza, într-o casă din Dâmboviţa, reuniuni cu consum de droguri de mare risc

Gelu Oltean, fost șef al DIPI (serviciul secret al MAI) , concubina sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Brașov. Oltean, fost director al serviciului secret al MAI (cunoscut și sub numele de ”Doi și-un sfert”), este cercetat și de DNA pentru deturnare de fonduri.
Potrivit anchetatorilor, Gelu Olteanu ar fi organizat reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni ar fi participat uneori şi zeci de persoană. Fără a da nume, DIICOT a anunțat doar că trei persoane acuzate că organizau într-o casă din Dâmbovița întâlniri de consum de droguri de mare risc au fost reținute. „Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, au mai anunțat procurorii brașoveni.Gelu Oltean a fost șef al DGIPI din aprilie 2012 până iulie 2014, când a fost eliberat din funcție de premierul de atunci, Victor Ponta.În august 2016, DNA a anunțat că mai mulți foști șefi DIPI sunt sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie, in calitate de suspecti, cei sase fiind acuzati de infractiuni precum deturnare de fonduri, delapidare, fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu.

În februarie 2017, Cotroceniul a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului principal de politie Oltean Gelu-Marin cu Ministerul Afacerilor Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *