vineri , 24 mai 2019
Home / ACTUALITATE / FURTURILE DE MASĂ LEMNOASĂ AU SCĂZUT CU 28%

FURTURILE DE MASĂ LEMNOASĂ AU SCĂZUT CU 28%

O componentă importantă a muncii silvicultorilor dâmboviţeni, tratată cu maximă responsabilitate, este asigurarea integrităţii fondului forestier proprietate de stat sau privată, acolo unde au fost încheiate contracte de pază. Comparativ cu anul trecut, sustragerile de material lemnos au scăzut cu 28% şi dr. Ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu a omis să vorbească nici despre devotamentul personalului din subordine dar nici despre colaborarea foarte bună cu inspectoratele de jandarmi şi poliţie.

Volumul tăierilor ilegale a scăzut anul acesta la 1006 metri cubi, fiind cea mai mare parte recuperat în urma acţiunilor întreprinse cu sprijinul poliţIştilor şI jandarmilor. Au fost desfăşurate în total 1173 acţiuni, din care 324 în colaborare cu instituţiile amintite iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 457900 lei.

Raportat la suprafaţa de fond forestier administrată, volumul de masă lemnoasă sustrasă a fost de 0,014mc/hectar, ceea ce înseamnă o valoare medie imputabilă de 3,37 lei/ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *