marți , 18 februarie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Găinării electorale

Găinării electorale

Biroul Electoral Central a sesizat organele de cercetare penală în privința semnăturilor depuse de opt candidați pentru alegerile prezidențiale din noiembrie,a informat instituția. BEC , se precizează într-un comunicat, a luat această decizie după ce, judecând cazul lui Viorel Cataramă, Curtea Constituțională a spus că răsturnarea prezumției de veridicitate se face doar de către instanță. Ca să priceapă toţi despre ce este vorba, Cataramă a contestat la CCR respingerea candidaturii iar momâile de acolo i-au dat dreptate, pe motiv că BEC nu are atribuţii prevăzute de lege în ce priveşte stabilirea autenticităţii semnăturilor. Adică, au spus cei numiţi politic la CCR, treaba BEC era să se rezume doar la a constata dacă este întrunit numărul de semnături, ceea ce, evident, este o părtinire clară a infractorilor, în cazul în care , în cele din urmă, se va dovedi că sunt liste cu semnături false.

Sesizarea Biroului Electoral central se referă la candidații Viorel Cataramă, Miron Cozma, Maria Minea, Cătălin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, Ninel Peia și Bobby George Marius Păunescu, un adevărat octet al figuranţilor, care cel mult pot încurca lucrurile şi încărca inutil buletinele de vot.

 

Aşteptăm cu interes soluţionarea sesizării dar şi eventuale pedepse în cazul în care se constată falsuri printre semnăturile depuse. Oricum, Dorneanu şi colegii săi au arătat o dată în plus nevoia de reformare a CCR dar şi grave carenţe de logică:
Dacă rolul BEC este acela de a verifica ceva, cum pot  judecătorii CCR sa afirme că nu au dreptul şi să semnaleze când ceva nu e in regulă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *