marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie

Gata cu seceta !?

Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, nici criza generată de pandemia COVID-19 nu s-a limitat strict la domeniul medical, dimpotrivă, a afectat în mare măsură mai toate palierele vieții economico- sociale. Și pentru că trăim în România, a acutizat și coborât sub limita abjecției războiul politic, ceea ce a atras după sine și un război mediatic dus cu cele mai infecte mijloace. Vorbim despre trusturile complet aservite politic și mercenarii care s-au întrecut în mesaje nepermise într-o democrație consolidată, scopul evident fiind acela de a semăna panica și neâncrederea în instituțiile statului. Avem mai de curând falsa temă a “vânzării Ardealului”, cu episoade care nu fac decât să confirme nocivitatea indusă de tolerarea formațiunilor politice constituite pe criterii entice. Apoi, peste criza COVID-19 se suprapune criza economică, de unde o abundență de scenarii care mai de care mai hazardate și muniție suficientă pentru oportuniștii care vor să câștige electoral pe urma suferinței generale. Unii care au pus umărul serios la devalizarea statului vin astăzi să dea lecții, fiind cel mult experți în jafuri și economia subterană.

Și dacă restricțiile au generat blocaje grave în industrie, construcții, transporturi și servicii,  nu în ultimul rând și-a făcut simțite  efectele o secetă  extremă, comparată de “bocitorii” de meserie cu ceea ce au auzit ei că ar fi fost în ’47. Nu negăm că sunt pierderi și nici că fermierii trebuie ajutați să iasă la liman, deranjează însă enorm demagogii care dau din gură, mizând cel mai probabil pe slaba ținere de minte a grosului electoratului mioritic. Aproape o săptămână au zugrăvit tablouri apocaliptice, au vorbit despre recolte calamitate și, la modul cel mai panicard cu putință, au fost invocate  nu numai  pericolul compromiterii culturilor, ci și o posibilă penurie de alimente la toamnă.

Tot felul de nechemați și-au dat cu părerea despre rezervele strategice de cereale, fără să știe prea bine ce și cum, comentariul cel mai tembel posibil fiind acela că “sunt la nivelul lunii noiembrie“, de parcă ar mai fi treierat ori cules cineva ceva de atunci…

Au reînceput certurile politice pe teme investițiilor în programe pentru irigații, aceleași pe care le reauzim cam în fiecare an, pe la jumătatea lunii august. Fiind și criză și secetă și mai ales an electoral, toți s-au apucat să promită. Cum a dat însă o ploicică, tema n-a mai fost interesantă și politrucii s-au reorientat spre un alt subiect de scandal. Ce-i drept, a fost reglementată o modalitate prin care fermierii care vor înregistra pagube din cauza secetei să  fie despăgubiți. Așa s-a procedat însă de câte ori a fost nevoie și a existat un anume interes. Iar pentru că  și comitetele locale pentru situații de urgență și comisiile care vor evalua care este dimensiunea pierderilor sunt alcătuite dim “oameni”, e multă treabă de făcut….

Cum am spus mai devreme, cei care lucrează pământul trebuie ajutați dar între limite corecte și cu condiția  să se achite la rândul lor față de societate. În sensul că trebuie determinați să asigure primordial necesarul intern de consum iar prețurile să reflecte și ajutorul primit din bani publici. Cam acesta ar fi algoritmul într-o țară normală. Nu să suportăm toți niște pagube și șmecherii să scoată profit și pe urma secetei!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *