marți , 17 septembrie 2019
Home / SĂNĂTATE / GREVĂ DE AVERTISMENT LA SPITALUL JUDEŢEAN

GREVĂ DE AVERTISMENT LA SPITALUL JUDEŢEAN

         O parte din personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte , în special membri ai filialelor judeţene ale federaţiilor “Sanitas”  şi   “Solidaritatea Sanitară”, au participat în această dimineaţă la o grevă de avertisment. Protestul s-a desfăşurat pe durata a două ore, între 9- 11, şi a fost urmarea nemulţumirilor acumulate în urma aplicării legii salarizării unitare, care a condus la scăderea veniturilor nete în cazul personalului auxiliar, nemedical, personalului tehnic, laboranţilor şi altor categorii de angajaţi.

        “Colegii sunt foarte nemulţumiţi de aceste nedreptăţi care s-au făcut. Oamenii au pierdut sume între 200 şi 1.200 de lei./a declarat liderul Sanitas Dâmboviţa, Claudiu Barbu. Doamna ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a postat la un moment dat pe Facebook nişte fluturaşi cu salarii ale unor medici din anumite spitale de monospecialitate, unde într-adevăr sporurile sunt foare mari şi creşterea salariilor la medici a fost foarte evidentă. Dar, dacă ar fi avut bunăvoinţa să posteze şi fluturaşii colegilor asistenţi medicali, brancardieri şi personal tesa, cu siguranţă, aţi fi văzut că acolo este vorba despre nişte scăderi dramatice.

Urmează, începând cu data de 11 mai, greva generală pe termen nelimitat. Asta, în condiţiile în care nu se rezolvă doleanţele noastre până atunci, dar nu la modul verbal, ci concret, să apară o ordonaţă de urgenţă care să modifice legislaţia, regulamentul de sporuri, aşa cum ne dorim noi. Vrem să nu mai fie limitate la 30% sporurile şi vrem ca legea salarizării să nu ne desbine şi acele creşteri să fie acordate tuturor. Nu am cerut niciodată doar creşterea salariilor medicilor şi asistenţilor medicali. Am cerut creşteri pentru tot personalul, iar domnii guvernanţi au făcut ceea ce au dorit ei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *