marți , 28 ianuarie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Guru Arafat, tupeu cât casa: relevant e numai ce spune el!

Guru Arafat, tupeu cât casa: relevant e numai ce spune el!

Eternul secretar de stat “pentru situaţii de urgenţă” Raed Arafat a catadixit, în fine, să vorbească despre filmul intervenției din seara incendiului din Clubul Coletiv, dat publicităţii de Libertatea , cu câteva săptămâni în urmă. Fără pic de jenă , parcă în dispreţul victimelor abandonate pe paleţi ori chiar pe caldarâm de nişte “profesionişti” ai dezastrelor, şi al părinţilor care au auzit cum un nenorocit de colonel (ghiciţi de cine pus şef la ISU Bucureşti) le înjura copiii arşi de vii, Arafat a  susținut că, raportat la întreaga intervenție, “relevanța filmului este aproape zero”. A mai afirmat acest individ,  supravieţuitor al atâtor guverne şi, spunem cu toată responsabilitatea, atâtor momente de criză prost gestionate,   și că ar fi fost vorba despre “o situație care s-a creat artificial” și “un subiect în timpul campaniei electorale”. Ca o  concluzie, într-o jalnică tentativă de prostire a opiniei publice, Raed Arafat a afirmat că scopul difuzării înregistrării a fost “să fim terfeliți în timpul unei campanii electorale”.

Una la mână, înregistrarea a apărut la patru ani de la marea tragedie , nu neapărat pentru că era o campanie al cărei final îl cam anticipa toată lumea. Ori mai fi şi oameni verticali prin IGSU şi, să nu scăpăm niciun minut din vedere, era inclusiv obligaţia sa morală, poate şi profesională, ca om corect ce se pretinde , să fi predat filmul procurorilor imediat ce l-a văzut sau a aflat de existenţa sa. Că doar nu e nimeni naiv, să creadă că Arafat n-a avut habar că asemenea intervenţii sunt filmate de personal pregătit, dotat şi plătit pentru asta, iar înregistrările sunt vizionate imediat după intervenţii şi arhivate! De ce nu a ieşit imediat după mediatizare să îşi susţină punctul de vedere? Era plecat , vezi Doamne în străinătate. Am completa noi aşa cum tot “în străinătate”  a fost şi la tragediile din Apuseni ori de pe lacul Siutghiol, unde colegi ai săi au murit cu zile din pricina pregătirii precare a unora din subordonaţii acestui veritabil lup moralist, îmbrăcat în blană de oaie. În fapt, s-a călăuzit după vechea zicală “câinii latră, ursul trece”. A ţinut capu’ la cutie şi a profitat de primul moment care i s-a părut prielnic, pentru a-şi mai şterge din zoaia de pe imaginea publică.
Şi pentru că tot am adus vorba despre animalul favorit al fostului ministru Daea, tare am fi fost curioşi să spună Arafat şi ce a mai căutat zilele trecute la Constanţa? Să se convingă cu ochii lui că cei de la ISU au dat iar chix sau că proprietarul arab n-are probleme să-şi recupereze oile salvate de ONG-işti de la înec, pentru a le trimite la abator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *