marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / POLITIC / Guvernarea PNL rostogoleşte economia la vale: Zece întrebări pentru guvernul liberal

Guvernarea PNL rostogoleşte economia la vale: Zece întrebări pentru guvernul liberal

Principala agenţie de rating Standard & Poor`s va anunţa, luna viitoare, care este ratingul de ţară al României. Din cauza derapajelor PNL din ultimele 6 luni, toate marile agenţii de rating au redus perspectiva de la stabil la negativ în cazul ţării noastre. Le aducem aminte ”economiştilor şi finanţiştilor” liberali că, în august 2019, agenţiile de rating au menţinut perspectiva de ţară stabilă în timpul guvernării PSD.

Liberalii trebuie să prezinte public strategia de negociere a Guvernului cu experţii agenţiei de rating. PNL trebuie să răspunda în mod public şi transparent la următoarele 10 întrebări:

  1. Care sunt măsurile de austeritate pe care le veţi prezenta agenţiilor de rating – cât tăiaţi din creşterea pensiilor, cât tăiaţi din alocaţiile copiilor şi măririle de salarii ale profesorilor, angajate pentru septembrie?
  2. În afară de împrumutul pe care ne-aţi asigurat public că-l luaţi de la FMI, de unde şi la ce costuri pentru români veţi finanţa necesarul record estimat de Consiliul Fiscal la 144 miliarde lei în 2020 şi de unde vor plăti românii această povară în plus?
  3. Veţi prezenta experţilor agenţiilor de rating cum aţi reuşit în mod fantastic sa “spargeţi” 80 de miliarde de lei în ultimele 2 luni din 2019, dacă tot invocaţi “greaua moştenire” şi că nu mai erau bani la buget?
  4. Cum veţi explica că deja la 1 martie 2020 – când nici nu începuseră problemele cu coronavirus – vă aflaţi deja în incapacitate de plată, deficitul bugetar pe bugetul 100% PNL era unul record în ultimii 30 de ani, iar în aprilie deja aţi ajuns să egalaţi deficitul pe care guvernarea PSD l-a lăsat la 10 luni din 2019?
  5. Cum veţi explica că v-aţi împrumutat până acum peste 55 miliarde lei şi că datoria guvernamentală a ajuns deja la 38% din PIB pe un buget 100% marca PNL, după ce noi v-am lăsat 34,6% din PIB şi un buffer de 25 miliarde lei în Trezorerie?
  6. Vă veţi face în continuare de râs în faţa experţilor agenţiilor de rating atunci când chiar şi după 6 luni de la preluarea guvernării veţi invoca greaua moştenire, deşi în decembrie aţi afirmat public că aţi plătit datoriile din urmă şi că în 2020 porniţi cu un buget de la zero, curat, care să pună în practică “strategia PNL”?
  7. Cum îi veţi putea păcăli pe experţii agenţiilor de rating cu privire la “estimările” Guvernului privind căderea economică de 1,9% în 2020 atunci când FMI, Comisia Europeană şi Consiliul Fiscal calculează o cădere cuprinsă între 5 şi 10% pentru economia românească în acest an?
  8. Îi veţi minţi şi pe experţii Standard & Poor`s că vă împrumutati mai ieftin când cifrele MFP din faţa dvs arată cheltuieli cu dobânzile mai mari cu 12,2% iar dobânda la împrumuturi pe aceeaşi maturitate un plus de 12-15%?
  9. Cum veţi răspunde la întrebarea agenţiei de rating privind stimularea economică, atunci când la peste 2 luni din starea de urgenţă nu există niciun Plan de Revenire Economică şi prin “cel mai bun program propus” adică IMM Invest s-a reuşit marea performanţă de a acorda finanţare pentru 17 firme, adică 0.0028% din totalul de 600.000 companii active din România?
  10. Cunoaşteţi că atunci când aţi înlăturat funcţionarii publici profesionişti care s-au opus la deciziile proaste pe care le-aţi luat şi la privatizarea CEC, aţi dat afară exact acei experţi care erau pilonii de expertiză şi credibilitate în negocierile cu agenţiile de rating?

Aceste întrebări vor rămâne ca întotdeauna fără răspuns. PNL nu are capacitatea să argumenteze deciziile luate de când a venit la guvernare.

Guvernarea PNL rostogoleşte economia la vale. Nivelul de trai e în cădere liberă! Conform INS, creșterea economică a scăzut în primul trimestru din 2020, de la +4,1% lăsat de PSD, la +2,4% în guvernarea PNL.

Și, din păcate, încă nu au apărut toate efectele pandemiei!

 

 

 

PSD Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *