miercuri , 5 august 2020
STIRI PE SCURT
Numărul dâmbovițenilor decedați în urma infectării cu COVID-19 a urcat la 68Dâmbovița: 61,09% rata de promovare a concursului național de titularizareREGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALESolidaritatea nu ține cont de distanță!Cornel Ștefan, candidat PSD la Consiliul Județean:” Îndemn la decență, la calm. Niciodată nu voi lansa atacuri lCoronavirus 4 august 2020: peste 55000 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2043 din Dâmbovița!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre acuzațiile aduse de Radu Popa:” O înșiruire aberantă de minciuniJandarmii sancționează comerțul ambulantÎn toamnă, Cinematograful Independența va fi redat publicului târgovișteanDâmbovița- al treilea județ ca număr de cazuri active!Dâmbovița: 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individualăRadu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița: În județ acționează un grup de interese transpartinic foarte influent,Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitarCei patru mușchetari au rămas…doiDâmbovița: 325 de locuri de muncă disponibile la această datăPSD Dâmbovița va iniția un dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilorCandidatul liberal Aurelian Cotinescu acuză conducerea Primăriei Târgoviște:”Nu există transparență, există o Coronavirus 3 august:7660 persoane internate cu COVID-19, din care 419 în stare gravă la ATIIncendiile de vegetație dau din nou de furcă pompierilorReplica liberalilor la acuzațiile PSD: Jale, nevoie mare!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Guvernul, amenințat crunt …chinezește

Guvernul, amenințat crunt …chinezește

În ultimele luni  a existat o bună mobilizare și au fost taxate destul de prompt toate erorile și gafele comise la nivel de executiv, fără a fi însă suficient: PSD întârzie să facă tranziția spre mutări decisive pe tabla de șah politică, preferând un soi de opoziție de … catifea. S-a simțit asta la voturile în plen pentru pachetele legislative propuse de guvern pe perioada stării de urgență și privind instituirea stării de alertă, când, cu excepția unor amendamente care le-au mai stricat ploile, liberalii n-au întâmpinat  vreo dificultate majoră. A urmat un val de moțiuni simple, absolut fără niciun rezultat. După atâția și atâția ani de bălăcăreală, niște voturi politice nu mai interesează pe nimeni, vorbind aici de marea masă de alegători. “Cunoscătorii”  în schimb simt că este ceva în neregulă, că funcționează un soi de troc, de încrengătură transpartinică subterană, suficient de puternică pentru a zădărnici eliminarea privilegiilor (pensile speciale fiind numai o parte ceva mai vizibilă a acestora) dar și pentru a amâna  luarea altor  decizii radicale. Și se mai vede ceva,  cu “ochiul liber”: chiar și cei mai puțin atenți la detalii disting un fel de joc la două capete și perpetuarea unor anomalii inclusiv de natură doctrinară .

În loc să se apropie de Pro România, partid poziționat doctrinar tot pe  centru stânga, liderii PSD tot dau cu binișorul pe lângă ALDE, o relicvă care nu va mai face pragul electoral și  scade constant  de când Tăriceanu nu mai “vede” statul paralel și, cu mult mai periculos din punct de vedere electoral, pe lângă UDMR. Cum spuneam, deși Guvernul Orban a dat-o de gard rău de tot, și nu o singură dată, PSD n-a reușit să surmonteze din handicapul cu care l-au lăsat Dragnea, Dăncilă și ciracii lor. Pentru că aproape tot ce câștigase pe erorile adversarilor s-a dus în urma scandalului legat de proiectul legii privind autonomia așa –zisului ținut secuiesc și, în general, pe fondul colaborării strânse cu UDMR. În plină criză, când teama , nesiguranța și panica sunt sensibil întreținuțe de cei interesați, naționalismul redical este lesne exacerbat și cineva “acolo sus”, se încăpățânează să nu priceapă așa ceva.

Și că n-am exagerat cu nimic ne-a confirmat, indirect,  chiar purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a declarat recent   că partidul său va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Dar dacă și numai  dacă acesta nu va dubla alocațiile pentru copii și nu va mări pensiile. Adică nu va fi nicio moțiune de cenzură cel puțin până în septembrie, un răgaz pentru liberali să își revină și, destul de probabil, să crească iar odată cu economia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *