marți , 26 mai 2020
Home / INFO NAȚIONAL / Habemus moţiune, habemus circus

Habemus moţiune, habemus circus

 

Când mulţi nu credeau că se mai întâmplă şi la zile bune după ce a anunţat strângerea a 237 de semnături pentru susţinere,  PNL a depus moțiunea de cenzură. Demersul este susţinut de tot spectrul politic parlamentar, anume USR, UDMR, PMP, Pro România și ALDE, mai puţin PSD, fireşte, dezertorii din trupa lui Tăriceanu şi o parte dintre reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară. Că aşa este la noi, la români: câţiva inşi care aproape că n-au legătură cu cei pe care chipurile îi reprezintă, pot înclina balanţa şi decide soarta guvernării. Nu ca în ţările vecine, unde minorităţile române nu mai au nici măcar şcoli în limba maternă. Închizând paranteza, trebuie dpus că, în nota debutului de sesiune parlamentară, depunerea moţiunii a fost însoţită de circul politic de rigoare.     A existat o primă tentativă de reunire a birourilor permanente ale Camerei şi Senatului, controlate de PSD , dar n-a fost cvorum. De aici un circ întreg pe tema calendarului dezbaterii şi votării moţiunii.
Opoziția a acuzat PSD că împinge votul într-o zi nelucrătoare, în condițiile în care moţiunea de cenzură se dezbate şi votează în trei  zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Iar Ciolacu, urmaşul lui Dragnea la şefia Camerei a găsit prilej de băşcălie:„ Eu credeam că e o grabă de a scăpa de acest guvern, (…) este o mascaradă”. „Se joacă cu această moțiune. Dânșii nici nu participă să facem calendarul. Eu am înțeles că e o urgență și am zis că noi pesediștii să nu încurcăm”, a adăugat el, încheind apoteotic: „Zilele sunt constituționale, nu lucrătoare sau nelucrătoare”.

Au luat foc liberalii, care au  susținut că PSD încearcă să șicaneze opoziția și să impună votarea moțiunii într-o zi nelucrătoare. „Intenționează, noaptea ca hoții, să impună citirea acestei moțiuni noaptea și să se voteze într-o zi nelucrătoare”.
În plus, CEx PSD a decis ca la votul moțiunii în plen parlamentarii săi să nu se prezinte, semn că liderii se tem ca nemulțumiții de actuala conducere să nu producă surprize.

Ostilităţile au fost reluate joi cu şi mai mare înverşunare, cu forţarea unei decizii conforme strategiei PSD : votarea dezbaterea şi votarea moţiunii în cursul zilei de sâmbătă, mizându-se pe faptul că unii semnatari au în program alte activităţi mai…lumeşti, care i-ar împiedica să vină la Parlament.

Şi uite aşa, un moment important pentru soarta ţării a fost târât în derizoriu, fără pic de jenă faţă de cetăţenii acestei ţări, care au o cu totul altă agendă decât a guvernului şi a clasei politice, în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *