sâmbătă , 16 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / HALUCINANT: UN MINISTRU ACCEPTĂ CĂ AR FI UN ABUZ ŞI ÎNDEAMNĂ LA CONTESTAREA PROPRIEI ORDONANŢE

HALUCINANT: UN MINISTRU ACCEPTĂ CĂ AR FI UN ABUZ ŞI ÎNDEAMNĂ LA CONTESTAREA PROPRIEI ORDONANŢE

Pentru că n-a fost în stare să îşi respecte promisiunile, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc o dă de gard şi vine cu declaraţii halucinante. A spus că îi sfătuiește pe șoferii UBER care au fost amendați  în prima zi de la intrarea în vigoare a ordonanței privind taximetria, să conteste sancţiunile în instanță.

Ministrul Transporturilor a insistat asupra faptului că reglementările în vigoare nu ar interzice activitatea firmelor ride-sharing şi că ar fi vorba doar de o manipulare cu scop electoral.

“Noi am dat o ordonanţa 21, vine sa combată pirateria. Pirateria înseamnă când transporţi persoane şi nu declari acele sume pe care le încasezi. Dar eu ştiu că la UBER  se face plata online, se eliberează o dovada, deci ei nu sunt piraţi. (…) Eu ii sfatuiesc pe soferii care au luat amenzi să conteste in instanţă. Şi eu am fost amendat de poliţie şi am contestat când am considerat că mi s-a facut o nedreptate”, a declarat Cuc. Cu alte cuvinte, Cuc recunoaşte indirect faptul că asupra şoferilor de la firmele de ride-sharing amendaţi  s-a comis un abuz.

Ordonanţa 21 a fost emisă de Guvernul Dăncilă la presiunile taximetriştilor care au blocat de mai multe ori zona centrală a Bucureştiului, după ce au reclamat concurenţa neloială. Afectează însă în mod direct atât şoferii cât şi 2,5 milioane de utilizatori ai aplicaţiilor ride-sharing, obişnuiţi să circule la standarde de calitate ridicate, mai ieftin şi fără să fie furaţi  de acei taximetrişti care apelează la fel şi fel de dispozitive, au maşini insalubre ori negociază în sus costul călătoriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *