sâmbătă , 16 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / HARABABURĂ ŞI INCONSECVENŢĂ

HARABABURĂ ŞI INCONSECVENŢĂ

A fost (încă un) scandal mare la Ministerul Educaţiei, sindicatele fiind extrem de revoltate de un ordin care ar fi apărut peste noapte şi care modifica , devansa mai concret , înscrierile şi susţinerea probelor vocaţionale şi de aptitudini. Ministerul a renunţat la respectivul ordin fără explicaţii şi a emis în schimb un comunicat de presă, prin care a informat că  înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019, la fel ca în anii trecuţi.

“ Ministerul Educației Naționale informează actorii principali ai sistemului de învățământ că este și rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019 – 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat.”-scrie în comunicat. Totuşi, întrebată, marţi dimineaţa, dacă retrage calendarul modificat, ministrul  Ecaterina Andronescu a spus că n-are ce să retragă ”pentru ca ordinul acela nu a devenit oficial”.
Un răspuns totuşi greu de digerat după ce, cu o zi înainte, adică luni, ministrul Educației a emis ordinul 3995,  care arată că schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii erau deja în desfășurare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *