vineri , 14 august 2020
STIRI PE SCURT
Pandemia de COVID-19 a îndoliat 95 de familii dâmbovițeneConstantin Dinu – Candidatul PSD pentru al treilea mandat la Primăria Municipiului MoreniLa Fieni, Pro România susține candidatura tânărului antreprenor Marius Ciprian IancuPompierii morenari, două misiuni dintr-un foc!“Noua casă”- rămâne un program doar pentru tinerii cu baniCoronavirus 13 august, două recorduri negre: 1454 cazuri noi confirmate și 53 de decese în ultimele 24 de oreAdrian Țuțuianu, senator: Parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzurăMIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”N-am luat cu forța niciun primar!”Premieră la ANAF- Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV înregistrarea în SPVPreședintele PSD Dâmbovița, Cornel Ștefan, alături de Luisa Bărboiu, la lansarea candidaturii pentru un nou mandatAlarmant: 12 dâmbovițeni infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 48 de orePreședintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, susține că 1,5 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura judeMircea Vodă : Incendiu izbucnit de la un scurt-circuit electricCoronavirus 12 august: 1415 cazuri noi și 43 de decese în ultimele 24 de ore.485 pacienți în stare critică la ATILa Potlogi a fost vernisată expoziția „Mir și Borangic- Omagiu Brâncovenilor”Liberalii târgovișteni acuză că le-au fost vandalizate corturile și tăiate mesh-urile electoraleInconștiență sau tupeu fără margini ? S-a prezentat băut la examenul pentru permisul auto!Robert Turcescu- o candidatură “exotică” la Consiliul Județean DâmbovițaPucioasa:Proiect de 15 milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea și extinderea Colegiului Național Nicolae Tit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / HILAR: ORLANDO TEODOROVICI VREA 10000 DE SEMNĂTURI TOCMAI DE LA “VICTIMELE” SALE

HILAR: ORLANDO TEODOROVICI VREA 10000 DE SEMNĂTURI TOCMAI DE LA “VICTIMELE” SALE

După o destul de lungă perioadă de tăcere, poate mai bine spus “lipsă din peisaj”, telegenicul ministru de Finanţe a reapărut în lumina reflectoarelor, şi nu oricum: Eugen Teodorovici a anunţat că a depus, în procedură de urgență, la Senat, un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri.

Vorbim aici despre o inițiativă legislativă prin care şeful  de la Finanțe propune modificarea şi completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Ca să fie treaba “rotundă”,  într-o anexă la proiectul de lege, Eugen Teodorovici prezintă şi lista impozitelor și contribuțiilor care intră sub incidența articolului menționat.

Între acestea se numără impozitul pe dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoană juridică română; impozitul pentru veniturile din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă; impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală; impozit pe venitul din salarii și asimilate salariilor; impozitul pe veniturile din arendă; impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi; contribuția de asigurări sociale; contribuția de asigurări sociale de sănătate; impozit datorat pe venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal şi aşa mai departe.

Un alt articol prevede pedeapsa de la 2 la 7 ani de închisoare, în cazul în care stabilirea taxelor, impozitelor și contribuțiilor se va realiza într-o manieră greșită, neîndreptățită, pentru obținerea de foloase proprii.

Cum proiectul este plin de lacune şi a fost foarte rău primit, ministrul  Eugen Teodorovici a început să o scalde.  A  avut mai multe declarații ambigue cu privire la controversatul subiect, pentru ca toată treaba să se termine oarecum în coadă de peşte. Cu acelaşi haiduc Teodorovici, care a şters din pix datorii de zeci de miliarde de lei, odată cu amnistia fiscală, autor al  unei  declaraţii halucinante:

“Astăzi o să anunț la Comisia de buget-finante de la Senat, unde sunt cu colegii, o să anunț următorea abordare: Am să mă opresc cu acest act normativ până când cel puțin, poate 10.000 de oameni de afaceri din România, 10.000 de semnături să le văd pe o listă în sensul că dânșii doresc această lege să fie trecută de Parlament”.

Păi ce? E treaba unui ministru să sondeze ce legi vor contribuabilii, să strângă semnături? Din două una: ori este necesar un asemenea act normativ şi se impune adoptarea fără discuţii, ori ministrul de Finanţe bate câmpii şi caută să-şi facă de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *