sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / SOCIETATE / I-AU LUAT CAII DE LA BICICLETĂ…

I-AU LUAT CAII DE LA BICICLETĂ…

      Imensul şi- spunem noi- inutilul scandal legat de utilizarea unor numere de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, se termină la fel de brusc precum a început. După o serie de bâlbe şi ezitări pe care şi le-au trecut în cont până şi şefi din IGPR, dosarul deschis pe numele șoferului mașinii cu număr anti-PSD, Răzvan Ștefănescu, va fi clasat iar  comandantul Poliţiei Române a dispus declanșarea unei anchete interne, decizie necesară având în vedere prejudicual de imagine uriaş cauzat instituţiei de neprofesionalismul unor angajaţi. 

”Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”.

Cu privire  „ la modul eronat” în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, concluziile şi măsurile dispuse urmând să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice.
Cum spuneam, am avut parte de un scandal monstru, pe urma căruia nimeni n-a avut de câştigat, dimpotrivă: un individ care a recurs la un gest vulgar şi-a prăpădit concediul, câţiva agenţi şi ditamai şef directorul adjunct al Direcţiei Rutiere au arătat că nu sunt chiar stăpâni pe lege iar purtătorul de cuvânt al aceleiaşi structuri din IGPR a sărit calul. Vorbim aici despre postarea de-a dreptul nesimţită prin care trimitea mai mulţi contribuabili, “vinovaţi” în mintea sa îngustă că au  opinii diferite să ceară la nevoie ajutor neamurilor şi  popilor.
Se încheie astfel un episod inedit, ca să folosim acelaşi termen cu  şef director adjunct al Direcţiei Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marian Badea, dar fără să fi spus cineva răspicat de partea cui a fost adevărul. Proprietarul maşinii, Răzvan Ştefănescu, a ieşit prea puţin şifonat din această întâmplare dar nu este nici pe departe un personaj care să merite admiraţie. Nu este un erou iar prin gestul său şi tot ce a urmat nu a adus decât un plus de dezbinare într-o ţară în care copiii se ceartă cu părinţii şi vecinii între ei, pe “considerente” politice.

Există totuşi şi un lucru bun: cum- necum, s-a creat un precedent şi alţi zmei ai şoselelor se vor gândi poate de două ori ce mesaj să treacă pe numerele de înmatriculare personalizate.

 

YM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *