duminică , 22 septembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / Iepuraşul nu vine cu mâna goală la aleşii locali

Iepuraşul nu vine cu mâna goală la aleşii locali

      Liderii celui mai mare partid din România, laolaltă cu parlamentarii lor, ştiu foarte bine ce înseamnă forţa primarilor şi în mod special în câte voturi în plus se cuantifică sprijinul electoral acordat, în orice campanie, de un primar mulţumit. Pentru că una este ca primul între aleşii locali să iasă pe stradă ”de silă, de milă” şi cu totul altceva să o ia plin de entuziasm şi cât poate de convingător, din poartă-n poartă. Din acest motiv dar , foarte probabil şi ca să le mai treacă supărarea după păcăleala de la buget, când au fost traşi în piept cu 200 lei per capita, social-democrații din vârful piramidei s-au hotărât peste noapte  ca primarii și consilierii locali și județeni să aibă mandate de cinci ani, la fel  ca președintele. Motivul invocat oficial în schimb, este de râsul curcilor: în patru ani, cât e mandatul în prezent, nu-și pot pune în practică promisiunile.

      Nu mai puţin de  39 de parlamentari PSD au susţinut prin semnături proiectul de lege care prevede ca durata mandatului aleșilor locali să crească de la patru la cinci ani, între aceştia numărându-se personaje cunoscute, precum Florin Iordache, Ecaterina Andronescu, Eugen Teodorovici ori Liviu Tit Brăiloiu. Ei sunt cei care au ajuns la concluzia că un primar nu poate face mare lucru în patru ani, din pricina birocraţiei dar, ca parlamentari cu mai multe mandate la activ n-au mişcat un deget să limitaze măcar acest flagel.

       Cu mult mai corectă ar fi fost o iniţiativă pentru amendarea Legii alegerilor publice locale, în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, acolo unde candidaţii nu obţin din prima  jumătate plus 1 din voturile valabil exprimate. O astfel de modificare, cu adevărat democratică, ar fi stricat însă multora sărbătorile, plus armonia din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *