Acasă ACTUALITATE IMAS:A doua lună consecutivă în care PNL crește ușor, dar crește

IMAS:A doua lună consecutivă în care PNL crește ușor, dar crește

de adrian

A fost dat publicității déjà tradiționalul sondaj electoral realizat de IMAS, la comanda Europa Fm. Susțin sociologii că PNL este în ușoară creștere față de lunile precedente, fiind situat la 33,4%, cu o,4 puncte procentuale mai mult decât în iunie. Cea   mai mare creștere o are însă PSD, cu aproape două procente. În același timp, Alianța USR-PLUS , luată în calcul pentru prima oară, a fost cotată la 17,2%.
Pentru  liberalii care  mai cresc puțin, este important că au schimbat trtendul, după ce, în luna mai, înregistrau cele mai puține opțiuni din acest an (32,6%).
PSD crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% iar  Alianța USR- Plus însumează practic procentajele celor două partide, așa cum au fost măsurate luna trecută, când USR avea 12,3% în sondaj, iar Plus – 5,8%.
Vești proaste pentru partidul lui Victor Ponta, Pro România, care scade în această lună la 9,7% de la 11%.
În ce privește partidele politice din “play-aut”, ca să împrumutăm un termen din fotbal, UDMR revine peste pragul electoral,fiind  cotat la 5,6%, PMP coboară și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în această lună iar ALDE scade la 3,4%, la mai puțin de jumătatea procentelor pe care le avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019).
Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane iar marja de eroare este de 3,1%.
Este doar o poză de moment a situației și se pot schimba încă foarte multe variabile ale ecuației politice până la alegeri.

You may also like

Lasă un Comentariu