marți , 23 iulie 2019
Home / POLITIC / ÎN AJUNUL SĂRBĂTORIRII CENTENARULUI UNIRII, ALDE DÂMBOVIŢA SARE LA BEREGATA MINISTRULUI TEODOROVICI

ÎN AJUNUL SĂRBĂTORIRII CENTENARULUI UNIRII, ALDE DÂMBOVIŢA SARE LA BEREGATA MINISTRULUI TEODOROVICI

Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul ALDE Dâmboviţa a lansat un atac dur la adresa ministrului Finanţelor Publice. De parcă s-ar fi inspirat din retorica politicienilor aflaţi în opoziţie, Ionel Petre afirmă că propunerea de limitare a perioadei de muncă în străinătate a fost “o scăpare a ministrului” (o emanaţie, cum ar fi spus Ion Iliescu). Mai mult decât atât, acesta admite că, în ultimii ani , migraţia a fost o rezultantă dramatică a situaţiei economice din ţară:

”Este adevărat că  în ultimii 29 de ani am pierdut, doar prin migrație,aproximativ 17% din populația României. Cu toate acestea, nu pot fi de acord cu propunerea ministrului Teodorovici de a limita dreptul de muncă în străinătate la un permis pe o perioadă de numai 5 ani pentru o singură țară. Din punctul meu de vedere, propunerea este o scăpare a ministrului Finanțelor Publice, pentru că vorbim de un drept câstigat de toți românii prin obținerea calității de membru al Uniunii Europene, drept de care foarte mulți au ales să beneficieze. Problema deficitului de forță de muncă în România, deși o problemă reală, nu se poate rezolva prin limitarea unui drept câștigat.

În ultimii ani, migrația externă a populației a fost o reacție foarte promptă și foarte dură ca rezultat la situația economică din România, dar și la avantajele pe care migrarea într-o altă țară dezvoltată le poate oferi.”- se precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *