joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / ECONOMIC / În atenţia fermierilor: Obligaţii privind zonele de interes ecologic

În atenţia fermierilor: Obligaţii privind zonele de interes ecologic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează producatorii agricoli ca, pana la sfarsitul acestei luni, au obligatia sa infiinteze culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic.

Conform art. 43 alin.(1) din Regulamentul (UE) nr.1307/2013 „fermierul are obligatia sa aplice pe toate hectarele eligibile practici agricole benefice pentru clima si mediu, respectiv sa asigure prezenta unei zone de interes ecologic pe suprafata agricola  declarata”. Potrivit art. 20, alin 1, din OUG 3/2015, „fermierii în ale căror exploatații terenul arabil este mai mare de 15 ha se asigură că, începând cu anul de cerere 2015, o suprafață care corespunde unui procent minim de 5% din terenul arabil al exploatației pe care fermierul l-a declarant, este zonă de interes ecologic”.

Precizam ca, Zonele cu strat vegetal sunt suprafețele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni. Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, in perioada 01 iulie -01 octombrie.

Fermierii au obligatia legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire).

În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de rasarire a stratului vegetal, pentru cererea unica in cauza se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2019.

Ca urmare a sesizarilor primite de la fermieri de pe raza judetului Dambovita, referitoare la imposibilitatea infiintarii sau rasaririi culturilor succesive din cauza secetei, mentionam ca pentru constatarea efectelor negative produse de fenomenele naturale este necesar sa va adresati Comisiilor locale constituite la nivelul primariilor din fiecare localitate. Documentele justificative intocmite de Comisie vor fi depuse la Agentia de |Plati si Interventie pentru Agricultura, individual,  de fiecare fermier.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *