Acasă ECONOMIC În atenția fermierilor:în intervalul 14-22 iulie se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin

În atenția fermierilor:în intervalul 14-22 iulie se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin

de adrian

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  a finalizat Campania de primire a cererilor unice de plata in agricultura , pentru anul 2020. În perioada 01 martie -15 iunie fermierii au depus cereri de plata fara penalitati, iar pentru cererile depuse in intervalul 16 iunie – 10 iulie vor fi calculate penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare, aplicate la suma totala pe care ar fi avut-o de incasat fermierul .
In judetul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unica, in acest an, 23.486 de fermieri pentru o suprafata de 126.967,96 ha.
Se  reamintește fermierilor damboviteni ca, in perioada 14-22 iulie, se desfasoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Aceasta etapa presupune remedieri, fara penalitati, ale declaratiei de suprafata completata de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic  a generat notificari pentru fermierii cu neconformitati : suprapuneri si supradeclarari de parcele.  Aceste notificari au fost  transmise fermierilor care au  posibilitatea revizuirii declaratiei initiale.
De la 1 iulie, a inceput activitatea de  control pe teren care se va desfasura in paralel cu activitatea de control administrativ, in vederea inceperii platilor in avans.
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu