Acasă ACTUALITATE În medie, unul din patru șoferi ai autovehiculelor înmatriculate în alte state a pus în pericol traficul rutier

În medie, unul din patru șoferi ai autovehiculelor înmatriculate în alte state a pus în pericol traficul rutier

de adrian

 Polițiștii rutieri au verificat peste 16.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.
În perioada 11-24august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalității documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.În cadrul acțiunii, au fost verificate 109.789 de autovehicule, dintre care 16.015 înmatriculate în alte state.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 64.529 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 58.437, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 3.574 de sancțiuni contravenționale.
În aceeași perioadă, la nivel național, au fost reținute 6.897 de permise de conducere (dintre care 442 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și 2.123 de certificate de înmatriculare (dintre care 203 eliberate de autorități din alte state).
Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 76 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 85 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.Polițiștii au constatat 876 de infracțiuni, dintre care 66 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 

You may also like

Lasă un Comentariu