miercuri , 16 octombrie 2019
Home / SĂNĂTATE / ÎNCĂ DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, CONFIRMATE ÎN COMUNA POIANA

ÎNCĂ DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, CONFIRMATE ÎN COMUNA POIANA

Ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană  în două gospodării  din comuna Poiana, în această după-amiază s-a întrunit Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița, în scopul  adoptării planurilor de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități.

În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție și efectuarea de acțiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița,  în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localității .

Se solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *