joi , 14 noiembrie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / ÎNCEPÂND CU 1 IULIE, WWW.TARGOVISTE-DECIDE.RO – PLATFORMA ONLINE PENTRU BUGETARE PARTICIPATIVĂ, VA DEVENI OPERAŢIONALĂ

ÎNCEPÂND CU 1 IULIE, WWW.TARGOVISTE-DECIDE.RO – PLATFORMA ONLINE PENTRU BUGETARE PARTICIPATIVĂ, VA DEVENI OPERAŢIONALĂ

Primarul Cristian Stan a prezentat astăzi conceptul de bugetare participativă şi modalitatea  de implementare la nivelul Municipiului Târgovişte. În sinteză, cetăţenii sunt invitaţi să propună proiecte de interes public şi tot ei vor decide, prin vot, care dintre acestea va primi finanţare. Un prim pas a fost făcut cu ceva timp în urmă, când a fost prevăzută , pentru anul în curs, suma de 1,2 milioane de lei, de la bugetul municipiului, pentru finanţarea a trei proiecte, cu o valoare maximă de 400000 lei fiecare.

Cetăţenii vor fi astfel implicaţi în mod direct în cheltuirea banului public şi tot ei vor decide obiectivele oportune. Proiectele se vor putea depune începând cu 1 iulie, dată la care va deveni operativă platforma online www.targoviste-decide.ro.

Sesiunea de depunere se încheie pe 31 iulie iar în intervalul 1-14 august, proiectele depuse vor fi analizate din punct de vedere formal de personal de specialitate, urmând să se califice documentaţiile care se încadrează în cerinţe. Între 27 august şi 10 septembrie, târgoviştenii vor vota proiectele, urmând să se califice pentru finanţare primele trei. Votul va avea o pondere de 50% în aprobarea unui proiect, o pondere similară fiind alocată discuţiilor cu cetăţenii.

Proiectele propuse pot acoperi o plajă largă de domenii, incluzând infrastructura de Sănătate, Socială, Culturală, dezvoltare turistică, infrastructură stradală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *