marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / ADMINISTRAȚIE / Începând cu luna iunie, apă de cea mai bună calitate pentru Pucioasa și cinci comune învecinate

Începând cu luna iunie, apă de cea mai bună calitate pentru Pucioasa și cinci comune învecinate

Tenacitatea primarului din Pucioasa, Constantin Ana, numeroasele eforturi și diligențe făcute la autorități județene și centrale au fost  răsplătite astăzi, odată cu recepția lucrărilor la noua aducțiune de apă, care va alimenta orașul și cinci comune învecinate. Un proiect extrem de ambițios, pentru implementarea căruia administrația locală a avut nevoie de mai bine de trei ani, dar cu satisfacția de a fi scăpat de un adevărat coșmar, fiind practic   rezolvată  cea mai importantă problemă a orașului, aceea a apei potabile. Astăzi a fost efectuată recepția  iar din luna iunie, după finalizarea procedurilor  de autorizare la DSP, la robinete va curge apă de calitate excelentă.

Într-o conferință de presă organizată cu acest prilej, atât primarul Constantin Ana cât și deputatul Cornel Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și un susținător constant al acestui proiect, au dat asigurări că  apa care va alimenta gospodăriile din Pucioasa și  localitățile limitrofe, respectiv Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni, în curând și Bezdead, va fi incomparabil mai bună comparative cu aceea provenită din barajul colmatat în proporție de peste 70%. Investiția a fost  realizată din fonduri de la bugetul local și de la  Consiliul Județean Dâmbovița, și va deservi în jur de 35.000-40.000 de locuitori.

“Este un moment de maximă bucurie. Vorbim de trei ani de o soluție pentru apa potabilă la Pucioasa și astăzi ne apropiem de final. Astăzi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, urmează predarea instalației către Compania de Apă și finalizarea demersurilor pentru obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Au verificat deja instalația, au fost pe traseul surselor de apă care intră în această conductă care ajunge la Pucioasa, deci, din punctul nostru de vedere nu va mai dura mult până când în sfârșit vom avea apa pe care am promis-o la robinet. Noi ne-am setat ca și obiectiv de finalizare a tot ceea ce înseamnă această rețea data de 1 iunie,  să avem timp și să facem o acțiune de promovarea a acestui lucru, pentru că la Pucioasa locuitorii încă au o fobie pe ceea ce înseamnă apa de la robinet.  Robinetul există doar pentru duș, nimeni nu mai vrea să bea apă de la robinet și va fi un pic dificil să-i convingem să se adapteze și să folosească din nou apa de la robinete pentru consum.

Această conductă de 3,1 kilometri trece prin 52 de proprietăți private, pe lângă domeniul public și proprietatea Apelor Române. Am făcut foarte multe buletine de analiză, le-am repetat și tot repetat în așa fel încât să fim conștienți că nu facem o investiție în zadar. Ideea este că în momentul de față e incredibilă diferența, sunt markeri și de o mie de ori mai mici în această sursă decât în apa din baraj, iar clorul pe care va trebui să-l introducă Compania de Apă în procesul de tratare va fi la limita minimă permisă de lege. Este unul dintre proiectele principale ale orașului Pucioasa. Din acest moment nu doar cetățenii orașului Pucioasa vor fi fericiți, ci și locuitorii celorlalte comune care vor beneficia de apă de la noi, pentru că Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și, cât de curând, Bezdead vor avea apă din sursa noastră nouă. În sfârșit, putem spune că, apa, sursa vieții este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe.

Debitul noii conducte este de 120 litri pe secundă. Funcționează lejer la acest debit. Noi în cea mai călduroasă zi, când se uda și în grădini, nu am avut un consum mai mult de 100 litri pe secundă. Această conductă are o rezervă de apă dacă ajungem într-o situație nefericită. Dacă ajungem la o secetă extremă, noi o să avem în această conductă, care are 2,2 metri în diametru, o rezervă de apă de consum pentru mai bine de 30 de zile”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

La rândul său, deputatul Corneliu Ștefan a punctat  că astăzi a avut loc un moment istoric  la Pucioasa:

„Asistăm la un moment istoric pentru orașul Pucioasa și localitățile din jurul acestui oraș. Este un moment pe care toți locuitorii din zona de nord a județului îl așteaptă de foarte multă vreme. Vreau să vă aduc aminte că, în anul 2016, promiteam în orașul Pucioasa și în comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brănești, Doicești și, mai nou, comuna Bezdead, apă curată, potabilă. Astăzi asistăm la recepția acestei lucrări, o lucrare începută în anul 2016, o lucrare care a început atunci când eram vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, atunci când împreună cu colegii din PSD și cu primarul din Pucioasa am demarat această lucrare, iar astăzi locuitorii din acest oraș și din localitățile limitrofe se bucură de o investiție care a fost finanțată de Primăria Pucioasa în asociere cu CJD. În 2016 a fost primul obiectiv pe care l-am promis în această zonă, iar astăzi ne-am ținut de cuvânt și am dus la bun sfârșit acest obiectiv privind rețeaua de apă potabilizată. Mulțumesc domnului primar Constantin Ana că a dus la bun sfârșit încă un obiectiv pe care și l-a asumat în fața locuitorilor orașului Pucioasa, mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul financiar și, nu în ultimul rând, mulțumesc locuitorilor orașului Pucioasa, locuitorilor comunelor limitrofe, pentru răbdarea pe care au avut-o în toată această perioadă”, a spus președintele PSD Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *