vineri , 24 mai 2019
Home / TIMP LIBER / ÎNCEPEM ANUL CU O…VACANŢĂ

ÎNCEPEM ANUL CU O…VACANŢĂ

        Dacă intrarea în noul an îi prinde pe români – în special pe bugetari – într-o vacanță prelungită, 2019 aduce, în cel mai rău caz “numai” 15 zile libere, exceptând, se înţelege, cele 52 de sâmbete şi tot pe atâtea duminici.

       Aşadar, după mini-vacanţa de Crăciun, ultima zi a anului, luni, 31 decembrie, e declarată liberă și e urmată de 1 și 2 ianuarie, marți și miercuri, primele două zile libere din 2019. Luna ianuarie aduce încă o zi liberă, mai spre sfârșit – pe 24 ianuarie, când este marcată Ziua Unirii principatelor române, eveniment cunoscut și ca „Unirea Mică”.

       În februarie și martie nu e prevăzută nicio zi liberă suplimentară dar ajungem la aprilie: Paștele ortodox va fi sărbătorit în data de 28 a lunii. Vinerea Mare, care cade pe 26, va fi liberă – și, ca de obicei, la fel și a doua zi de Paște, luni, 29 aprilie.Teoretic, românii ar trebuit să se întoarcă la muncă marți, în a treia zi de Paște, dar este foarte probabil (fiind şi an electoral) să primească un bonus, pentru că miercuri va fi 1 mai, din nou, o zi liberă.

      Urmează, ca  libere legale: 1 Iunie,  Ziua Copilului și  17 iunie, a doua zi de Rusalii.Vor urma: 15 august, Adromirea Maicii Domnului, 30 noiembrie, Sfântul Andrei, octrotitorul României, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României  și zilele aferente sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *