Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Incredibil: Polițiștii ies iar în stradă, să ceară bani mai mulți!

Incredibil: Polițiștii ies iar în stradă, să ceară bani mai mulți!

Că tot este invocată echitatea: Pensia medie în Poliția Română, în cazul agenților, este de 4.540 de lei, de cel puțin trei ori mai mare decât pensia medie de asigurări sociale de stat, calculată pe principiul contributivității și stagiul complet de cotizare! La ofițeri este de cinci ori mai mare!

de adrian

Sindicatul polițiștilor, EUROPOL, amenință iar cu proteste de stradă, nemulțumirile fiind legate, evident, de neacordarea unor majorări salariale. Printr-un comunicat, EUROPOL transmite că „neaplicarea legii salarizării și înghețarea salariilor timp de doi ani au venit la pachet cu creșterea alarmantă a prețurilor la carburanți, curent electric și alimente, iar polițiștii sunt în continuare în prima linie așa cum au fost și în perioada pandemiei. Și acum, în contextul războiului din Ucraina,  colegii noștri începând cu polițiștii de frontieră la granițele țării, polițiștii de la imigrări și cei de la Poliția Română  gestionează situația refugiaților, fiind permanent în slujba țării.”

Foarte adevărat, dar creșterea alarmantă a prețurilor afectează toți angajații bugetari și chiar mai mult pe cei din economia reală, cu venituri sub salariul mediu, deci substanțial mai mici comparativ cu polițiștii! Care ar fi deci soluția? Să nu mai producă nimeni nimic și să iasă toată lumea la proteste? De unde atunci bani pentru impozitele fără de care n-ar putea fi plătite în veci salariile și sporurile polițiștilor? Mai departe, întrebăm și noi, cine ar trebui să gestioneze „situația refugiaților”, dacă nu cei care sunt plătiți pentru asta?

Se mai afirmă că polițiștii  nu mai pot să rabde să fie „folosiți pe post de carne de tun de o guvernare incompetentă pentru care polițiștii nu sunt o prioritate! Suntem sătui doar de laude, iar când e vorba de aplicarea drepturilor suntem pe lista de așteptare.” Păi dacă s-au săturat, de ce nu se îndreaptă spre alte meserii?

De ce este guvernarea incompetentă, pentru că nu le dă bani mai mulți? Iar finalul este cu adevărat apoteotic:

„Polițiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Noi polițiștii nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a unui guvern incapabil, bătaie de joc care a atins limita suportabilității. Vom fi în stradă  până când acest guvern va înțelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul polițiștilor. Vă așteptăm alături de noi miercuri în număr cât mai mare pentru a ne cere drepturile. Viitorul ne aparține!”

Chiar așa? Viitorul aparține celor care amenință? Se gândesc oare cei de la EUROPOL cu ce probleme se confruntă firmele și muncitorii care aduc plus-valoare, care țin șandramaua să nu pice? Au liderii de sindicat atâta bun simț să compare situația economică actuală cu aceea de la momentul adoptării Legii Salarizării? Ei vorbesc despre echitate socială?

 

Că vorbim de echitate: Pensia medie în Poliția Română este de 4.540 de lei!

Conform unui răspuns oficial  oferit de Casa Sectorială de Pensii a MAI, în România există 74.470 de pensionari proveniți din cadrului Ministerului de Interne, iar 51.094 dintre aceștia sunt subofițeri și 23.375 sunt ofițeri.

Pe anul 2021, pensia medie brută pentru subofițeri a fost de 4.540 de lei. În ceea ce îi privește pe ofițeripensia medie brută a fost de 7.251 de lei.

Adică de trei și respectiv cinci ori mai mult decât pensia medie calculată pe bază de contributivitate, la limită de vârstă  și  stagiu de cotizare complet, nu la 45 de ani și cu veniturile umflate pe ultimele șase luni!!!

You may also like

Lasă un Comentariu