Acasă ECONOMIC Înființarea, completarea și transmiterea Registrului electronic de evidență a zilierilor au devenit obligatorii

Înființarea, completarea și transmiterea Registrului electronic de evidență a zilierilor au devenit obligatorii

de adrian

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița informează că a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 651 din 23 iulie Ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 1.140/2020 în care este prevăzută Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor, precum și înregistrările care se efectuează în acesta.
Ordinul stabilește obligativitatea beneficiarilor de a înființa, completa și transmite Registrului electronic de evidență a zilierilor.
Beneficiarii pot obţine parola pentru conectare la aplicația web aferentă Registrului electronic de evidență a zilierilor de la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul. Documentele necesare pentru obținerea parolei sunt stabilite în textul ordinului.
Registrul electronic de evidență a zilierilor poate fi completat și transmis direct din teren de către Beneficiar / împuternicit sau persoane desemnate de către acesta – utilizatori, cu ajutorul aplicaţiei informatice pentru dispozitive mobile, denumită „Inspectia Muncii“. Aplicația „Inspectia Muncii“ poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store. Registrul electronic de evidență a zilierilor poate fi completat și transmis de către utilizatori și prin intermediul aplicației web din portalul Inspecţiei Muncii.
“În vederea completării şi transmiterii Registrului electronic de evidență a zilierilor, utilizatorii trebuie să completeze și să solicite electronic cererea de autorizare, denumită „Autorizare Acces“, şi să obţină autorizarea accesului din partea Beneficiarului. Autorizarea accesului utilizatorilor care au transmis solicitarea electronică, se realizează de către Beneficiar din portalul Inspecţiei Muncii, prin conectare la aplicația web aferentă Registrului electronic de evidență a zilierilor.
Registrul electronic de evidență a zilierilor trebuie transmis on-line de către utilizatori, în conformitate cu instrucţiunile din manualele de utilizare ale aplicațiilor și cu prevederile ordinului ministrului muncii și protecției sociale nr. 1.140/2020”- a precizat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu