Acasă ECONOMIC Info util: Instituțiile publice sunt obligate să accepte plățile efectuate cu carduri bancare

Info util: Instituțiile publice sunt obligate să accepte plățile efectuate cu carduri bancare

de adrian

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, prin departamentele de specialitate, ține la curent mediul de afaceri și nu numai, cu privire la noutățile și modificările legislative de interes. De această dată, amănunte despre introducerea obligativității în cazul  furnizorilor de utilități și instituțiilor publice, privind acceptarea plăților efectuate cu carduri bancare.

𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐞 𝐩𝐥𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐥.

Legea nr. 128/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată este în vigoare de la 𝟗 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐.

Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, care încasează impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi, tarife, alte obligaţii de plată şi sume pentru serviciile prestate sau intermediate, au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit, de credit sau preplătite, atât prin intermediul unui terminal POS, cât şi prin aplicaţii care facilitează acceptarea plăţilor electronice.

Pentru mai multe detalii:

Companiile care furnizează servicii de utilități și instituțiile publice vor fi obligate să accepte plăți cu cardul

𝑨𝒍𝒊𝒏𝒂 𝑩𝒓𝒊𝒄𝒆𝒂𝒈

𝑫𝒆𝒑𝒂𝒓𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕 𝑹𝒆𝒔𝒖𝒓𝒔𝒆 𝑼𝒎𝒂𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝑭𝒐𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝑷𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆

📱  𝟎𝟕𝟓𝟏.𝟏𝟓𝟑.𝟕𝟎𝟖

📞𝟎𝟐𝟒𝟓.𝟐𝟏𝟎.𝟑𝟏𝟖

✉𝒂𝒍𝒊𝒏𝒂.𝒃𝒓𝒊𝒄𝒆𝒂𝒈@𝒄𝒄𝒊𝒂𝒅𝒃.𝒓𝒐

 

You may also like

Lasă un Comentariu