duminică , 5 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
E timpul deparazitării structurilor bugetareAngajatorii sunt obligaţi să dea liber plătit părinţilor şi pe perioada vacanţeiCoronavirus, 5 aprilie ora 13: Jumătate din cele 3864 de cazuri confirmate sunt în Bucureşti şi SuceavaAPIA reia activităţile de primire a cererilor de sprijin. Solicitările se primesc exclusiv prin mijloace electronice PSD-Proiect de lege pentru amânarea alegerilor localeDâmboviţa- sinteza ultimelor 24 de oreCe arată simulările matematice: Vârful va dura până în 15 maiGrupul de Comunicare Strategică:27 de cazuri de infecţie cu covid-19 confirmate în DâmboviţaPreşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Cornel Ştefan: Sumele neangajate din bugetul CJD să fie constituite ca fond pMoreni:Echipa de robotică „Skyline” confecţionează şi donează scuturi facialeGreţos: Răzgândeanu a intrat în campanie electoralăCJAS Dâmboviţa-reglementări privind acordarea a serviciilor medicale pe perioada stării de urgenţăDâmboviţean amendat cu 2000 de lei şi trimis în carantină pentru nerespectarea autoizolăriiEducaţie:Revizuirea programelor, oricum stufoase, preferabilă oricărui alt scenariuJANDARMERIA ROMÂNĂ – 170 DE ANI DE EXISTENȚĂCezar Preda, deputat PNL:” România trebuie să propună UE acordarea unitară a unui bonus pentru întreg personalulCovid-19: 445 cazuri noi într-o singură zi, peste 9100 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţieCosa şi Chira intră în dispozitivul IJJ DâmboviţaCornel Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa:“Am promovat măsuri care corectează deciziile greşite luate de guvernCovid-2019 a făcut a doua victimă la Corbii Mari
Home / INFO NAȚIONAL / Informatizarea, precum roata: n-o mai poate inventa nimeni astăzi…

Informatizarea, precum roata: n-o mai poate inventa nimeni astăzi…

Ministrul Finanțelor Publice,  Florin Cîțu, vede în informatizare cam singura rezolvare a problemei creşterii nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor datorate statului de contribuabili. Este varianta optimă pentru a mai salva şi din timpul acestora dar şi pentru a reduce interacţiunea cu inspectorii Fiscului, de multe ori păguboasă pentru trezorerie, tentaţiile fiind extrem de mari. Şi pentru că, spune dl. ministru, lucrurile nu suferă amânare,  va solicita Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să declare informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională. În acest fel, cele două aplicaţii   ar putea fi realizate prin încredințare directă, procedură mult mai rapidă în comparaţie cu traseul clasic pentru achiziţii publice la o asemenea amplitudine.

Susţine dl. Câţu că CSAT este scurtătura în care ministerul  încercă să ocolescă birocrația și funcționarii care nu-și fac datoria:  “să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voință și poate și alte interese.” Nu îl contrazicem dar exprimăm opinia că nu este bine să generalizeze. Dacă ştie ceva despre anumiţi funcţionari, să dispună măsurile care se impun. O mai eficientă administraţie nu se face în faţa camerelor TV şi a microfoanelor. Ne tot aduce aminte   că sistemul informatic de la ANAF nu funcționează, ceea ce , în opinia sa,  este o problemă de securitate națională. Dar trage pe careva la răspundere pentru asta?  Pune pe cineva să plătească pentru că a fost făcută o achiziţie proastă, păguboasă pentru statul roman?

“Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte țări după informatizarea Autorității Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare și s-au cumpărat servere care stau pe holuri de trei ani de zile. Și de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială și 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul. Păi un început bun ar fi sancţionarea acelora care au plătit bani grei pentru nişte calculatoare care zac prin holuri şi magazii. A celor care au fost ori incompetenţi, care n-au fost în stare să folosească banii Băncii Mondiale, ori de rea credinţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *