sâmbătă , 22 februarie 2020
STIRI PE SCURT
Ionuţ Bănică, primar şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa:”La Corbii Mari, sigur fac alianţă cu Pro România!”BULETIN RUTIERDâmboviţa: Trei accidente rutiere în mai puţin de două orePreşedintele PSD Dâmboviţa, despre bugetul judeţului:”Criteriul de bază la repartizarea fondurilor a fost interesDragobetele – Sărbătoarea iubirii la români“Vânzători” de cuțite și covoare, sancţionaţi de jandarmi”COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC – ARTĂ ŞI TRADIŢIE”Adrian Popescu, Pro România Târgovişte: “Susţinem impozitarea diferenţiată şi progresivă a salariilor”Arest la domiciliu pentru cei trei funcţionari din Primăria TârgovişteAurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, despre anchetarea celor trei funcţionari din primărieComerţul cu medicamente, paravan pentru evaziune fiscală şi spălare de baniAutovehicule în valoare de 150000 de euro, indisponibilizate la sediul IPJACTIVITĂŢILE EDUCAŢIONALE ORGANIZATE DE COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL ”CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIŞTE ÎN CADRUL PRTrei bărbați, cercetaţi pentru infracțiuni contra siguranței circulaţieiConsiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte, stand comun, atractiv, la Târgul de Turism al RomânieiMăsuri de ordine publică la meciul de volei feminin CSM Târgoviște – CSU Belor GalațiProiecţie de scurt-metraje la Biblioteca JudeţeanăFuego, în concert alături de Orchestra Simfonică MunteniaTrei persoane reținute de poliţişti, în dosarul achiziţiilor fictive de la Primăria TârgoviştePentru a curma orice supoziții eronate, Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința opiniei publice urmă
Home / INFO NAȚIONAL / Informatizarea, precum roata: n-o mai poate inventa nimeni astăzi…

Informatizarea, precum roata: n-o mai poate inventa nimeni astăzi…

Ministrul Finanțelor Publice,  Florin Cîțu, vede în informatizare cam singura rezolvare a problemei creşterii nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor datorate statului de contribuabili. Este varianta optimă pentru a mai salva şi din timpul acestora dar şi pentru a reduce interacţiunea cu inspectorii Fiscului, de multe ori păguboasă pentru trezorerie, tentaţiile fiind extrem de mari. Şi pentru că, spune dl. ministru, lucrurile nu suferă amânare,  va solicita Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să declare informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională. În acest fel, cele două aplicaţii   ar putea fi realizate prin încredințare directă, procedură mult mai rapidă în comparaţie cu traseul clasic pentru achiziţii publice la o asemenea amplitudine.

Susţine dl. Câţu că CSAT este scurtătura în care ministerul  încercă să ocolescă birocrația și funcționarii care nu-și fac datoria:  “să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voință și poate și alte interese.” Nu îl contrazicem dar exprimăm opinia că nu este bine să generalizeze. Dacă ştie ceva despre anumiţi funcţionari, să dispună măsurile care se impun. O mai eficientă administraţie nu se face în faţa camerelor TV şi a microfoanelor. Ne tot aduce aminte   că sistemul informatic de la ANAF nu funcționează, ceea ce , în opinia sa,  este o problemă de securitate națională. Dar trage pe careva la răspundere pentru asta?  Pune pe cineva să plătească pentru că a fost făcută o achiziţie proastă, păguboasă pentru statul roman?

“Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte țări după informatizarea Autorității Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare și s-au cumpărat servere care stau pe holuri de trei ani de zile. Și de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială și 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul. Păi un început bun ar fi sancţionarea acelora care au plătit bani grei pentru nişte calculatoare care zac prin holuri şi magazii. A celor care au fost ori incompetenţi, care n-au fost în stare să folosească banii Băncii Mondiale, ori de rea credinţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *