miercuri , 27 mai 2020
Home / INFO NAȚIONAL / ÎNGHESUIALĂ MARE PENTRU ALEGERILE DIN TOAMNĂ

ÎNGHESUIALĂ MARE PENTRU ALEGERILE DIN TOAMNĂ

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, potrivit unei hotărâri de Guvern şi, în situaţia foarte probabilă în care niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur, două săptămâni mai târziu. Stabilirea datei alegerilor a coincis practic şi cu un fel de start neoficial al anunţării candidaturilor pentru cea mai râvnită dintre demnităţile publice, aceea de şef al statului.

Nici n-a apucat să fie publicată în Monitorul Oficial ordonanţa privind data alegerilor, că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a şi autopropus,  declarând că electoratul liberal îl obligă să își depună candidatura la prezidențiale, urmând să stabilească doar dacă va fi una comună cu PSD. Cam prea plin de sine şi cu mult tupeu raportat la scorul frustrant obţinut pe 26 mai, când partidul său a ieşit din cărţi, Tăriceanu a mai spus că,în sondajul deja realizat de ALDE, 90% dintre cei care votează cu PSD și-au arătat susținerea pentru candidatura sa. O declarație făcută în contextul în care social-democrații testează candidatura acestuia în sondajele proprii.

Şi președintele USR, Dan Barna, a declarat  că este posibil ca, în maxim o săptămână și jumătate, Alianța 2020 USR-PLUS să anunțe candidatul la alegerile prezidențiale. Ce se stie cu certitudine este că va  fi un tandem Cioloş-Barna. Cine va candida pentru Preşedinţie, cine va fi propus pentru funcţia de premier, rămâne de văzut.
Pe partea stângă, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat  că data Congresului PSD, în care se va desemna candidatul pe care îl va susţine partidul pentru alegerile prezidenţiale este 3 august, şi se vorbeşte déjà despre un alt tandem, anume Dăncilă – Teodorovici.

Cum candidatura lui Johannis este bătută în cuie, rămâne de văzut cu cine de la PNL va face pereche, dacă va găsi partenerul capabil să –i maximizeze şansele ori  va lua la remorcă o piatră de moară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *