sâmbătă , 24 august 2019
Home / EDUCAȚIE / ÎNSCRIERI LA GRĂDINIȚĂ 2019: PROCEDURILE AU ÎNCEPUT ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

ÎNSCRIERI LA GRĂDINIȚĂ 2019: PROCEDURILE AU ÎNCEPUT ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

​         Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2019-2020 au început, potrivit calendarului stabilit de MEC, în această săptămână. Pentru cei nou –veniţi la grădiniţă, prima etapă de înscriere are loc  între 20 mai și 14 iunie 2019. Cererile de înscriere vor fi depuse până pe 7 iunie, iar între 10 iunie și 14 iunie vor fi procesate . Copiii respinși în această etapă vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere pentru etapa a doua.

A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 iunie și 26 iulie. Cererile vor fi depuse până pe 19 iulie, iar între 22 iulie și 26 iulie acestea vor fi procesate. Copiii respinși în această etapă se vor putea înscrie pe locurile rămase libere pentru etapa de ajustări, care  va avea loc în perioada 29 iulie-30 august.
Orarul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea fiecărei grădințe, fiind afișat în loc vizibil. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă.

În situația în care într-o grădiniță numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale:

  • Existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți
  • Existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte
  • Existența unui frate sau surori în grădinița respectivă
  • Existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *