duminică , 21 aprilie 2019
Home / EDUCAȚIE / ÎNTÂLNIRE TRANSNAȚIONALĂ LA TÂRGOVIȘTE, ÎN PROIECTUL NEETS, FINANȚAT PRIN ERASMUS+

ÎNTÂLNIRE TRANSNAȚIONALĂ LA TÂRGOVIȘTE, ÎN PROIECTUL NEETS, FINANȚAT PRIN ERASMUS+

Un grup format din 41 de elevi, profesori și reprezentanți ai unor autorități din domeniul educațional din Regatul Unit, Finlanda și Suedia a participat, la Targoviște, la activitățile găzduite și organizate de instituții de învățământ din județul Dâmbovița în cadrul proiectului Erasmus + ”NEETs – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe” coordonat la nivel local de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

               Proiectul”NEETs – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe” (NEETs tineri care nu sunt cuprinși în educație, nu sunt angajați/nu ocupă un loc de muncă, nu sunt cuprinși în formare– o provocare pentru Europa) desfășurat în parteneriat cu 14 instituții din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Suedia și Finlanda, dintre care trei sunt autorități regionale, instituții similare ISJ, este implementat prin Programul Erasmus+ în perioada septembrie 2017- august 2020.

               Acest proiect urmărește să analizeze cauzele, influențele și barierele în calea educației, care au ca rezultat faptul că elevii/tinerii devin NEETs(nu sunt cuprinși în educație, nu sunt angajați/nu ocupă un loc de muncă, nu sunt cuprinși în formare).

              Programul vizitei în România a cuprins activități diverse organizate de cele șase instituții din județul nostru partenere în proiect iar întâlnirea de management la care au participat coordonatorii din instituțiile implicate a avut rolul de a analiza derularea primului an de implementare, de a compara situația din cele patru țări implicate în proiect și de a plănui desfășurarea activităților în perioada următoare.

              Prima zi de activitate s-a desfășurat la Liceul ”Voievodul Mircea” din Târgoviște, unde vizitarea școlii și a sălilor de clasă a fost completată de activități culturale (dansuri populare tradiționale susținute de elevi de la Clubul Copiilor Găești) foarte apreciate de participanți și un atelier de lucru organizat după metoda teatrului forum pe tema proiectului în care elevii participanți au putut să creeze scenarii de rezolvare a unor probleme cu care se confruntă adolescenții zilelor noastre și care îi împiedică să aibă un parcurs profesional și personal în limite normale.

Sinteza activităților desfășurate în primul an de proiect a avut loc în cadrul Conferinței elevilor, care s-a desfășurat într-un cadru profesionist la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Peste 30 elevi (copii și adolescenți) din cele patru state au vorbit depre activitățile din școlile lor, au prezentat viziunea lor despre educație și muncă, au lucrat pe ateliere pentru a identifica așteptările pe care le au angajații și angajatorii, unii față de ceilalți.

Agenda săptămânii a fost completată zilnic cu activități cultural-educative, fiind vizitate principalele obiective turistice ale județului (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, majoritatea muzeelor și obiectivelor din Târgoviște). Prin sprijinul Complexului Muzeal Național Curtea Domnească delegațiile de străini au intrat în contact cu istoria și cultura noastră națională și locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *