Acasă SĂNĂTATE INTERVENŢIE ÎN PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE

INTERVENŢIE ÎN PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a fost efectuată, în premieră, tromboliza endovenoasă unei paciente în vârstă de 71 de ani, cu  diagnosticul accident vascular cerebral acut. “Intervenţia a fost conformă unei proceduri operaţionale standard privind traseul pacientului, cu criteriile de eligibilitate şi protocolul terapeutic strict reglementat prin norme interne şi internaţionale.”- a precizat purtătorul de cuvânt, dr. Elena Firoiu.

Pentru această reuşită, important pas înainte pentru creşterea performanţei medicale la Târgovişte, merită felicitată întreaga echipă de medici specialişti, vorbind aici despre medicii de la UPU, neurolog şi radiolog. La fel şi echipa managerială, condusă de dr. Claudiu Dumitrescu, care se preocupă permanent de asigurarea unor condiţii cât mai bune şi eficiente de tratament pentru pacienţi.

Tromboliza este o metodă terapeutică ce constă în injec­tarea unei substanţe trombolitice (denumită şi fibrinolitică), substanţă capabilă să dizolve un cheag sangvin iar rezultataele sunt cu atât mai bune cu cât tromboliza se face mai devreme, în primele ore care urmează constituirii cheagului.

You may also like

Lasă un Comentariu