marți , 18 februarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / ÎNTRONIZAREA LUI ISĂRESCU

ÎNTRONIZAREA LUI ISĂRESCU

După un întreg circ mediatic preelectoral, prin intermediul căruia Dragnea şi Vâlcov îşi propuseseră să îl demonizeze pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, majoritatea politică a-ntors-o la 180 de grade. Din duşmanul de clasă al românilor, “pe felie” cu băncile şi manipulator al ROBOR-ului (o nebuloasă pentru majoritatea celor nevoiţi să apeleze la credite), Mugur Isărescu, a redevenit brusc o “necesitate naţională” şi a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR de către Comisiile pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat. De asemenea, au fost validaţi cu unanimitate de voturi şi membrii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Florin Georgescu – prim-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea – viceguvernator, Eugen Nicolăescu – viceguvernator, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu. Comisiile au respins candidaturile lui Ionuţ Dumitru, Ion Horia Neamţu, Aura Gabriela Socol şi Marin Dinu.

Totul s-a petrecut după ce  preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunţat, la finalul  şedinţei coaliţiei de guvernare, că îl susţin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Dacă doamna Dăncilă n-a avut nimic de împărţit până acum cu Isărescu, a surprins, până la un punct, schimbarea cameleonică a şefului ALDE, şi el un critic al băncilor şi multinaţionalelor, în general. În ultimul act al telenovelei, Mugur Isărescu, a obţinut, oficial, un nou mandat în fruntea instituției pe care o conduce deja de 29 de ani. Plenul Parlamentului a votat, cu peste 300 de voturi ,,pentru” noul Consiliu de Administrație al Băncii Naţionale, guru Isărescu fiind cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din Europa.

Un record demn de vestita  Guinness Book şi încă un blat între politicienii mioritici, pentru care unitatea de măsură variază în mod clar, în funcţie de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *