Acasă POLITIC Invitaţi surpriză la Convenţia Anuală a Pro România

Invitaţi surpriză la Convenţia Anuală a Pro România

de adrian

În jur de 2000 de membri şi activişti Pro România au participat la Convenţia Anuală, organizată la Palatul Parlamentului. Pe lângă principalii comunicatori ai partidului- Corina Creţu, europarlamentar, senatorul Adrian Ţuţuianu, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi, bineînţeles , preşedintele Victor Ponta, au fost prezenţi şi au luat cuvântul câţiva invitaţi surpriză.
Dacă prezenţa preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost predictibilă, a surprins plăcut şi a fost foarte bine primită de sală social-democrata Gabriela Firea. Primarul general al Capitalei a avut cuvinte de apreciere pentru Pro România şi Victor Ponta, despre care a spus că a fost ”cel mai performant premier al României”. Cei doi au vorbit şi despre  o eventuală alianță, la nivel de Bucureşti, în perspectiva alegerilor locale. Ceva mai târziu a urcat pe scenă președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, foarte atent la exprimare dar care nu a ocolit  scenariul alianței între PSD și Pro România.
”Știu că sunt mulți colegi care nu vor o alianță cu Pro România, știu că și dintre dvs sunt unii care nu vor alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unor ambiții ale mele și ale lui Ponta, dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor? (…) Mă uit în sală și văd în primele rânduri foști colegi. Îmi vin în minte cuvintele mamei mele, când mai întârziam pe afară, ne spunea <<Hai, treceți acasă!>>. Acum ceva vreme nici nu aveam voie să vorbim. Se pare că am depășit aceste probleme”, a spus Marcel Ciolacu.Dintre invitaţi nu au lipsit reprezentanţi ai Partidului Democraţiei şi Solidarităţii-DEMOS şi ai PPUS-L.
Cu prilejul Convenţiei Anuale a fost lansat şi Manifestul Pro România 2020-2024, document structurat pe toate palierele vieţii sociale, economice  şi politice, pe domeniile prioritare: Reformă Administrativă, Pensii şi Salarii, Sănătate, Educaţie, Infrastructură, Demografie, Mediu.

You may also like

Lasă un Comentariu