luni , 1 iunie 2020
STIRI PE SCURT
Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presă
Home / INFO NAȚIONAL / IOHANNIS, APROAPE CÂT DOI TĂRICENI LA UN LOC

IOHANNIS, APROAPE CÂT DOI TĂRICENI LA UN LOC

Aparent surprinzător, ţinând cont că că se apropie cu paşi mari alegerile europarlamentare, Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a publicat cel mai nou sondaj privind situaţia la … prezidenţiale. Este o cercetare electorală de tip Omnibus, realizată în perioada 12-25 martie 2019, pe un eșantion național de 1067 de persoane, la domiciliul respondenților.

O primă remarcă a autorilor este că 74% dintre cei intervievați, cu 8% mai mult față de studiul precedent, au declarat că au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare. Adică mai puţini “nehotărâţi”, ceea ce ar putea însemna şi  o prezenţă mai bună la vot. Ceva logic, pentru că, având déjà un favorit, mulţi nu vor mai ezita şi vor merge să îl susţină prin vot.

Sondajul mai arată o cotă în scădere a președintelui Klaus Iohannis, destul de consistentă față de cercetarea precedentă din luna februarie dar aici trebuie ţinut cont că nu anunţase încă referendumul pentru Justiţie. Cert este că următorul clasat e la foarte mare distanţă, vorbind de liderul  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 23%, în uşoară creştere faţă de începutul anului.  Tot  o scădere , de la 17% la 15%,  pun sociologii și în dreptul liderului PSD, Liviu Dragnea, ajuns  la puțin sub jumătate din cota partidului pe care îl conduce autoritar.

Fostul premier Dacian Cioloș stagnează în preferințele electoratului la 9%.  Iar  comisarul Corina Crețu (Pro România), la o primă evaluare de la anunţul posibilei candidaturi, se află deocamdată sub procentele partidului pe care îl reprezintă, cu doar 6%. Cu siguranţă, schimbări vor mai fi până la toamnă şi nicio bătălie nu este dinainte câştigată ori, după caz, pierdută. Cursa prezidenţială este abia la început iar primul “obstacol” pe care îl au unii posibili candidaţi îl reprezintă alegerile din 26 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *