marți , 10 decembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / Iohannis, favorit şi la casele de pariuri…

Iohannis, favorit şi la casele de pariuri…

Dacă sondajele electorale pot fi interpretate în fel şi chip, existând  diferenţe semnificative între o cercetare sau alta, plus cosmetizarea, de multe ori dincolo de marja de eroare, în favoarea celui care achită factura , zilele astea am văzut  un alt mod de raportare.  Cu o săptămână înaintea începerii oficiale a campaniei electorale, avem parte de un clasament mai puţin obişnuit dar, ne permitem să apreciem, poate şi mai aproape de realitate, vorbind aici de cotaţiile candidaţilor la casele de pariuri.
Dacă ultimele sondaje l-au plasat  ca favorit pe Klaus Iohannis, cu procentaje cuprinse între 40-45,3%, casele de pariuri îi confirmă din plin alonja, prin cota mică , de numai 1,3 la 1, cu tendinţă de scădere. Pentru locul al doilea, sondajele sunt mult mai neclare: unii sociologi îl atribuie lui Mircea Diaconu, alţii lui Dan Barna ori Viorica Dăncilă. Ce ne spun în schimb  cotele la pariuri? Cu 6 la 1, Dan Barna şi Viorica Dăncilă au cam aceleaşi şanse să prindă un loc în finală. În cazul lui Diaconu în schimb, care are o cotă de 25 la 1, este clar că procentele din sondaje au fost umflate cu pompa.
Dacă un parior mizează pe Theodor Paleologu sau Alexandru Cumpănașu și se produce o asemenea imensă surpriză, atunci pariorul va primi banii înapoi însutit. Pe ultimele locuri se află fostul europarlamentar Cătălin Ivan și omul de afaceri Viorel Cataramă, cu o cotă de 1000 la 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *