vineri , 14 august 2020
STIRI PE SCURT
Pandemia de COVID-19 a îndoliat 95 de familii dâmbovițeneConstantin Dinu – Candidatul PSD pentru al treilea mandat la Primăria Municipiului MoreniLa Fieni, Pro România susține candidatura tânărului antreprenor Marius Ciprian IancuPompierii morenari, două misiuni dintr-un foc!“Noua casă”- rămâne un program doar pentru tinerii cu baniCoronavirus 13 august, două recorduri negre: 1454 cazuri noi confirmate și 53 de decese în ultimele 24 de oreAdrian Țuțuianu, senator: Parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzurăMIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”N-am luat cu forța niciun primar!”Premieră la ANAF- Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV înregistrarea în SPVPreședintele PSD Dâmbovița, Cornel Ștefan, alături de Luisa Bărboiu, la lansarea candidaturii pentru un nou mandatAlarmant: 12 dâmbovițeni infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 48 de orePreședintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, susține că 1,5 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura judeMircea Vodă : Incendiu izbucnit de la un scurt-circuit electricCoronavirus 12 august: 1415 cazuri noi și 43 de decese în ultimele 24 de ore.485 pacienți în stare critică la ATILa Potlogi a fost vernisată expoziția „Mir și Borangic- Omagiu Brâncovenilor”Liberalii târgovișteni acuză că le-au fost vandalizate corturile și tăiate mesh-urile electoraleInconștiență sau tupeu fără margini ? S-a prezentat băut la examenul pentru permisul auto!Robert Turcescu- o candidatură “exotică” la Consiliul Județean DâmbovițaPucioasa:Proiect de 15 milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea și extinderea Colegiului Național Nicolae Tit
Home / INFO NAȚIONAL / Iohannis, favorit şi la casele de pariuri…

Iohannis, favorit şi la casele de pariuri…

Dacă sondajele electorale pot fi interpretate în fel şi chip, existând  diferenţe semnificative între o cercetare sau alta, plus cosmetizarea, de multe ori dincolo de marja de eroare, în favoarea celui care achită factura , zilele astea am văzut  un alt mod de raportare.  Cu o săptămână înaintea începerii oficiale a campaniei electorale, avem parte de un clasament mai puţin obişnuit dar, ne permitem să apreciem, poate şi mai aproape de realitate, vorbind aici de cotaţiile candidaţilor la casele de pariuri.
Dacă ultimele sondaje l-au plasat  ca favorit pe Klaus Iohannis, cu procentaje cuprinse între 40-45,3%, casele de pariuri îi confirmă din plin alonja, prin cota mică , de numai 1,3 la 1, cu tendinţă de scădere. Pentru locul al doilea, sondajele sunt mult mai neclare: unii sociologi îl atribuie lui Mircea Diaconu, alţii lui Dan Barna ori Viorica Dăncilă. Ce ne spun în schimb  cotele la pariuri? Cu 6 la 1, Dan Barna şi Viorica Dăncilă au cam aceleaşi şanse să prindă un loc în finală. În cazul lui Diaconu în schimb, care are o cotă de 25 la 1, este clar că procentele din sondaje au fost umflate cu pompa.
Dacă un parior mizează pe Theodor Paleologu sau Alexandru Cumpănașu și se produce o asemenea imensă surpriză, atunci pariorul va primi banii înapoi însutit. Pe ultimele locuri se află fostul europarlamentar Cătălin Ivan și omul de afaceri Viorel Cataramă, cu o cotă de 1000 la 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *